Wordt jachthoorn van Saint-Hubert werelderfgoed?

© Photo News

De Waalse gemeente Saint-Hubert is donderdag uitgeroepen tot de “internationale hoofdstad van de jachthoorn”. Dat gebeurde in de aanwezigheid van de ministers van Toerisme en Cultuur van de Franse Gemeenschap. Het evenement vormt de voorbode van een aanvraag bij UNESCO om de jachthoorn van Saint-Hubert te laten erkennen als werelderfgoed.

blg

De erkenning als internationale hoofdstad van de jachthoorn moet de Luxemburgse gemeente vooral bekendheid geven, verklaarde minister van Cultuur Alda Gréoli (CdH). De minister erkende de jachthoorn meteen ook als “immaterieel erfgoed” van de Federatie Wallonië-Brussel, een noodzakelijke eerste stap om een kandidatuur bij de VN-wereldergoedorganisatie UNESCO.

De burgemeester van Saint-Hubert, Jean-Luc Henneaux, toonde zich donderdag alvast enthousiast. “Hierin schuilt een enorm potentieel voor het toerisme, de cultuur en de natuur”, klonk het.

De bosrijke gemeente in de provincie Luxemburg is bekend bij jagers en is bovendien ook genoemd naar de patroonheilige van de jacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen