Direct naar artikelinhoud

VRT door het stof voor Wendy en Frans

De VRT zal Wendy Van Wanten nooit meer een hoer noemen. De openbare omroep biedt zijn excuses aan en schrapt de zin uit de dvd-versie van Eén-serieAlbert II.

De open brief van Frans Vancoppenolle, echtgenoot en manager van Iris Vandenkerckhove (alias Wendy Van Wanten), heeft vruchten afgeworpen. Na een overleg met Eén-netmanager Jean Philip De Tender en manager deontologie Tim Pauwels heeft Vancoppenolle verkregen dat de VRT zijn excuses aanbiedt omdat Van Wanten inAlbert II'een hoer' wordt genoemd.

Daarnaast zal de VRT de bewuste passage ook schrappen uit de dvd-uitgave vanAlbert IIen uit de aflevering die je kunt herbekijken via Ooit Gemist.

Vandenkerckhove en Vancoppenolle beslisten daarom ook om geen werk te maken van een rechtszaak tegen de VRT en de makers van Albert II. "We hadden dit nooit verwacht, maar we zijn er heel tevreden mee", zegt Sara Casteur, advocate van het koppel. "Het gebruik van het woord 'verontschuldiging' lag bij de VRT wel moeilijk, maar voor ons was dat een breekpunt."

Voor de VRT is de zaak voorbij, maar het incident kan nog een staartje krijgen voor VIER. InDe ideale wereldwerd de spot gedreven met de zaak. Mogelijk dient Vancoppenolle een klacht in tegen het programma.