Direct naar artikelinhoud

Gent met of zonder Depoitre?

Met complimenten en schouderklopjes overwinter je niet in Europa. Het is tijd om te oogsten, beseft AA Gent. De vraag is: kan het daarvoor rekenen op Laurent Depoitre?

De race tegen de klok duurt voort. Tot half negen vanavond. Pas dan zal de beslissing vallen of Depoitre aan de aftrap staat tegen Valencia of niet. "We hebben eerst overwogen om hem 's namiddags te testen, maar we gaan wachten tot net voor de match", zegt trainer Hein Vanhaezebrouck. Hij hoopt uiteraard dat zijn spits tegen dan voldoende hersteld is van zijn enkelletsel. "Depoitre is Depoitre: die vervang je niet zomaar."

Gent nam gisteren dan ook geen enkel risico. Depoitre bleef tijdens de laatste training binnen voor een intensieve verzorging en enkele specifieke oefeningen. Die aanpak, in combinatie met wat rust en een eventuele inspuiting, moet ervoor zorgen dat Depoitre in extremis toch speelklaar geraakt voor Valencia.

In afwachting bereidt Vanhaezebrouck zijn groep voor op het plan B, met Kalifa Coulibaly in de spits. "Extra tijd hebben we daar niet voor nodig, want bij ons wordt iedereen op training ingepast in hetzelfde systeem en kent iedereen onze manier van voetballen. De automatismen zijn er dus. We hebben trouwens verschillende keuzes om Depoitre eventueel te vervangen."

Cruciale avond

Los van wie Vanhaezebrouck vanavond in de spits zet, staat AA Gent voor een cruciale avond. Want ondanks alle lof tellen de Buffalo's momenteel 1 op 9. Een nieuwe nederlaag zou de kansen om Europees te overwinteren serieus doen slinken.

"Deze speeldag zal uitmaken of we met een betere of slechtere uitgangspositie naar Frankrijk trekken. Doet Lyon beter dan wij, dan wordt het daar van moeten voor ons. Dus ja, het is belangrijk dat we iets rapen tegen Valencia."