Direct naar artikelinhoud

Justitie wil Berlusconi direct berechten

De openbare aanklagers in Milaan zullen morgen al een formeel verzoek indienen om de Italiaanse premier Silvio Berlusconi onmiddellijk te berechten wegens betaalde seks met een minderjarige. Dat heeft de hoofdofficier van justitie gisteren bekendgemaakt.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de premier ervan betaalde seks te hebben gehad met een “aanzienlijk” aantal jonge vrouwen, onder wie de zeventienjarige Marokkaanse nachtclubdanseres Karima El Maroug.

Het was al bekend dat de aanklagers een zaak tegen Berlusconi wilden aanspannen, maar de datum van aanvraag was tot nu toe nog onduidelijk.

Het is vervolgens aan de rechter om die zaak al dan niet te behandelen. Ook Berlusconi’s advocaten krijgen nog de kans om de aantijgingen te weerleggen en een zaak te voorkomen. Het kan nog wel maanden duren voordat een eventuele zaak begint.

Het Openbaar Ministerie zegt over ontzettend veel bewijsmateriaal te beschikken tegen de premier. Daaruit zou ook blijken dat Berlusconi later onoorbare druk uitoefende op de politie om het meisje vrij te laten toen ze was opgepakt op verdenking van een diefstal.

(MR)