Direct naar artikelinhoud

Dequevy haalt uit naar Liersecoach Van Meir

Het rommelt weer eens bij Lierse. Deze keer haalde middenvelder Joeri Dequevy in de Waalse pers uit naar trainer Eric Van Meir. ‘Ik denk dat niemand binnen de spelersgroep hem nog serieus neemt’, zei Dequevy maandagavond op radio Vivacité. Van Meir zet de speler vanavond wellicht op de bank.

Bij Lierse moet men dit seizoen het ene brandje na het andere blussen. Nu met Joeri Dequevy, die in een interview bij radio Vivacité geen blad voor de mond nam. “We hebben op papier geen slechte ploeg, maar we slagen er niet in om dat op het veld te tonen. We vormen geen geheel”, trok Dequevy van leer. “We hebben ook te weinig spelers van 26 of jonger. Sommige spelers hebben misschien al te veel geld verdiend in hun carrière. Ik zeg niet dat ik zelf een goed seizoen doormaak, maar op het veld loop ik ten minste nog. Dat kan niet altijd van iedereen gezegd worden. Bij Lierse lopen er trouwens veel ouderen rond die de jongeren willen breken omdat ze voelen dat hun tijd gepasseerd is.”

Ook trainer Eric Van Meir kreeg een veeg uit de pan: “Na zes weken ontsloeg men de vorige coach (Aimé Anthuenis, JBG). Ik begrijp nog steeds niet waarom. De eerste weken onder Eric Van Meir waren goed, maar plots bood hij zelf zijn ontslag aan, om daarna toch aan te blijven. Ik denk dat niemand in de groep de trainer nog serieus neemt. Nu moet het bestuur een goede coach aanstellen om ons te herlanceren.”

‘Te veel gebabbel’

Van Meir bleek ‘not amused’ door de uitspraken van Dequevy. “Ik vind dit een spijtige zaak”, reageerde het Lierse clubicoon. “Zeker omdat ik nog geen enkel moment heb aangevoeld dat men niet meer achter mij zou staan. Noch de spelers, noch het bestuur, noch de fans hebben mij ooit dat gevoel gegeven. Over het algemeen wordt er hier te veel gebabbeld en te weinig getoond op het veld. Van Dequevy valt me dit extra tegen omdat ik uitgerekend hem in het verleden verschillende keren de hand boven het hoofd hield als hij in de fout ging.”

Dequevy, die gisteren ook nog eens een kwartier te laat op training verscheen, mag zich nu aan een sanctie verwachten. “Joeri zit in de selectie voor Westerlo, maar de kans is groot dat hij op de bank start”, gaf Van Meir nog mee. “We gaan ook bekijken of er nog een financiële sanctie komt.”

De wedstrijd van vandaag tegen Westerlo kan trouwens wel eens Van Meirs laatste als T1 zijn. Mogelijke opvolger Trond Sollied komt vanavond in principe kijken en daarna wordt er verder onderhandeld over een contract. “Ik hoop dat Sollied hier snel staat, maar tot het zo ver is, blijf ik alles geven als hoofdtrainer.”