Direct naar artikelinhoud

Anderlecht haalt Nederlandse verdediger Nuytinck

Op de laatste dag van de transferperiode kreeg John van den Brom de bijkomende verdediger waar hij al zo lang om vraagt. Anderlecht haalt Bram Nuytinck voor 2,5 miljoen euro weg bij NEC.

Met de kwalificatie voor de Champions League verwierf John van den Brom zoveel krediet bij Anderlecht dat de landskampioen gisteren alsnog de meevoetballende centrale verdediger haalde waar de coach van paars-wit al zolang om vraagt.

Aanvankelijk viel de keuze van Van den Brom op Niklas Moisander, maar de Finse centrale verdediger van AZ verhuisde voor 3,5 miljoen euro naar Ajax voor Anderlecht zijn Champions League-inkomsten op het droge had.

De kwalificatie tegen Limassol zette het bestuur van Anderlecht er evenwel toe aan om Van den Brom uiteindelijk toch die ene versterking te bezorgen waar hij om vroeg. Bij ons is Bram Nuytinck voorlopig nog een grote onbekende, maar in Nederland staat de 22-jarige linksvoetige centrale verdediger bekend als een groot talent.

Nuytinck voetbalde sinds zijn elfde bij NEC, waar hij begin 2009 door Mario Been bij de A-kern werd gehaald. Debuteren in het eerste elftal deed Nuytinck pas onder Beens opvolger Wiljan Vloet, maar het is geen toeval dat de naam van de centrale verdediger de voorbije weken ook bij RC Genk over de tong ging.

Bram Nuytinck was sinds 2010 basisspeler bij NEC en speelde sindsdien 75 wedstrijden (7 goals) voor de club uit Nijmegen. Datzelfde jaar werd hij ook belofteninternational en intussen is hij uitgegroeid tot aanvoerder van Jong Oranje, wat aangeeft dat Nuytinck over leiderscapaciteiten zou moeten beschikken.

Dat Nuytinck uiteindelijk voor Anderlecht koos, heeft te maken met de aanwezigheid van John van den Brom en met het feit dat de Belgische landskampioen naar de Champions League gaat. "Donderdagavond liet NEC me weten dat de club er met Anderlecht uit was over mijn transfer", zegt Nuytinck. "Ik ben echt dolblij met deze transfer. Anderlecht is de grootste club in België en ze spelen Champions League. Ik heb met alle liefde en plezier bij NEC gevoetbald, maar dit is een mooie stap."