Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Theresa May vraagt uitstel brexit tot 30 juni, Europese leiders terughoudend

buitenlandDe Britse premier Theresa May vraagt in een brief aan Europees president Donald Tusk om uitstel van de brexit tot ten laatste 30 juni van dit jaar. Tegelijkertijd starten de overheidsdiensten met de voorbereidingen van de Europese verkiezingen op 26 mei. Het Verenigd Koninkrijk moet daar aan deelnemen als het dan nog niet uit de EU is gestapt. Verschillende Europese leiders zijn echter niet zomaar van plan May dat uitstel te verlenen. Het verzoek is “een beetje voorbarig”, zo viel te horen in de omgeving van de Franse president Emmanuel Macron. Frankrijk wil eerst een “geloofwaardig plan” van de Britse regering zien. 

50 reacties

  • Steve Van Nieuwenhoven

    5 jaar geleden
    Donald Tusk stuur ze gewoon een kort berichtje terug : NO
  • Gerhard Lowet

    5 jaar geleden
    Mijnheer Bervoets ik snap niet waarom u Europa volgt in haar redenering voor uitstel van de Brexit. Als Tusk eerlijk is geeft hij toe dat dit een fiasco is, als hij dat niet ziet is hij scheel (of blind), je mag kiezen tussen een van beide. Wat mij betreft trappen ze hem buiten want veel verstand heeft hij er niet van. Europa lijkt meer op een praatbarak dan wat anders? Waarom nog verkiezingen organiseren als men de mensen bedriegt, is dit nog te rechtvaardigen anno 2019?
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Het enige wat de Britten nog kunnen doen is een nieuw referendum organiseren met 3 vragen - 1. Wensen jullie een harde no-deal brexit 2. Wensen jullie een zachte brexit 3. Wensen jullie in de EU te blijven. En voor ze eraan beginnen de mensen degelijk informeren wat ze alle drie inhouden en wat ze niet inhouden. De meerderheid wint en wordt nageleefd. Dat is de enige manier om uit de impasse te komen.
  • Robert VAN LAERE

    5 jaar geleden
    Ik werkte 25 jaar met de Britten, ze bedriegen U waar je bij staat. Ben overtuigd dat ze achter de schermen reeds diverse landen hebben gecontacteerd en gepolst hoe ze buiten de EU voordelige handelsakkoorden zouden kunnen sluiten. Tusk en companen van de Eu begrijpen er niets van en zullen het ongeluk helaas te laat moeten ondergaan.
  • irene van impe

    5 jaar geleden
    Politiekers zoals overal, beslissen in de "demokratie", volk heeft niets te zeggen : vals beeld gegeven aan hun burgers; hoe zullen ze nu in twee maanden kunnen beslissingen nemen die ze niet konden nemen gedurende drie jaar?