Direct naar artikelinhoud

Lukaku speelt zich weer in de kijker

Harry Redknapp, manager van QPR, gelooft dat Romelu Lukaku de nieuwe Didier Drogba kan worden onder José Mourinho. Onze landgenoot was zaterdag tegen Wigan sterk, maar kwam niet tot scoren.

Op de vergelijking met Drogba staat ondertussen haar, zo uitgemolken is ze. Toch vond Redknapp, gerespecteerd trainer in Engeland, het nodig ze nog eens op te rakelen in zijn wekelijkse column in de zondagseditie van The Sun. Omdat Mourinho onderweg is naar Chelsea, wordt volop gespeculeerd welke spelers hij mee zal brengen naar Stamford Bridge.

"Ik denk dat Mourinho er een spits bij zal halen", schrijft Redknapp. "Hij bouwde zijn oude Chelsea rond Drogba en ik vermoed dat hij nu hetzelfde van plan is. Hij houdt van een krachtige spits, eentje die de bal bij kan houden, goed is in de lucht en verdedigers kan terroriseren. Met dat in het achterhoofd, verwacht ik dat Lukaku terug zal keren na zijn uitleenbeurt aan West Brom." Met Demba Ba haalde Chelsea er deze winter nochtans een stevige spits bij. En als de geruchten kloppen, flirt Mourinho ook met Robert Lewandowski (Dortmund) en Falcao (Atletico Madrid). Lukaku lijkt niet zijn eerste optie.

Lukaku zelf wil volgend seizoen vooral aan spelen toekomen, met het oog op het WK. Als Chelsea hem niet geregeld speelkansen kan bieden, wil hij opnieuw worden uitgeleend, het liefst aan een ploeg die volgend seizoen Europees speelt. Swansea toont interesse, maar over zijn toekomst viel echter nog geen beslissing op Chelsea.

Lukaku scoorde zaterdag niet tegen Wigan (2-3-verlies), maar speelde wel een sterke eerste helft. Met een splijtende dieptepass lag hij aan de basis van de 1-0. Hij kwam twee keer dicht bij een doelpunt, maar blonk vooral uit met zijn power en snelheid. Net zoals vorige week startte de Rode Duivel als rechterspits.