Direct naar artikelinhoud

Patrick Duynslaegher geeft verstek voor Film Fest Gent

Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van het Film Fest Gent, zal er niet bij zijn tijdens de 41ste editie van 'zijn' festival (14 tot 25 oktober). De 61-jarige Duynslaegher is ziek en zal de komende weken zijn functie niet kunnen uitoefenen, klinkt het in een persbericht.

Afgelopen woensdag stond Duynslaegher nog op het podium om het programma van Film Fest voor te stellen maar nu verdwijnt hij uit de spotlights om zich ten volle op zijn herstel te concentreren. Hoelang Duynslaegher buiten strijd zal zijn is nog niet duidelijk, maar het is uitdrukkelijk zijn ambitie om snel zijn functie opnieuw op te nemen. Zijn taken worden overgenomen door het voltallige team van Film Fest Gent.

Duynslaegher is sinds september 2011 aan de slag als artistiek directeur van het Gentse filmfestival. Daarvoor was hij meer dan 10 jaar lang hoofdredacteur van Focus Knack.

Het was ook bij Knack dat hij zijn eerste stappen in de filmwereld zette. Hij trad er op zijn negentiende in de voetsporen van de legendarische Jo Röpcke en groeide in de jaren daarna uit tot een van de meest gerespecteerde Vlaamse filmjournalisten.