Direct naar artikelinhoud

Hackers chanteren interimkantoor

Hackers chanteren het uitzendbedrijf Ago-Interim nadat ze erin geslaagd zijn een databank met de gegevens van tienduizend sollicitanten te kraken. De hackers bemachtigden naast persoonlijke gegevens ook de profielen die het uitzendbedrijf van sollicitanten maakte. Ago-Interim gebruikt daarin weinig flatterende en zelfs beledigende taal. "Niets mee aan te vangen", klinkt het in een van de profielen. "Ziet er altijd dronken uit. Nog altijd een loserke." De hackers, die een maand geleden al Belfiusdochter Elantis chanteerden, vragen nu losgeld van Ago.

Roma krijgen bevel tot ontruiming in Charleroi

Een groep Roma, die zich sinds eind mei hadden geïnstalleerd op een voetbalterrein in Jumet nabij Charleroi, kreeg het bevel om de plek te verlaten. Burgemeester Eric Massin heeft hen donderdag het ontruimingsbevel meegedeeld. Volgens de burgemeester hadden de Roma zich in Jumet gevestigd zonder toestemming. De beslissing om het terrein te ontruimen, kwam er na verschillende overlegmomenten tussen de lokale politiediensten en gemeentebesturen. Eenmaal het ontruimingsbevel betekend, hebben de Roma 48 uren gekregen om het terrein te verlaten.

Meer dan 20 kilo cocaïne in fruitcontainer

Bij een fruitbedrijf in Sint-Truiden is in een container met bevroren fruit een sporttas met 21 kilogram cocaïne ontdekt. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt. De container was eerder deze maand in Costa Rica geladen en per schip overgebracht naar de haven van Antwerpen. Vervolgens ging de container naar het fruitbedrijf in Sint-Truiden, dat de lokale politie na de ontdekking van de drugs meteen op de hoogte bracht. De recherche van de lokale politie en de federale gerechtelijke politie van Hasselt onderzoeken de zaak.

Dit jaar al vier dodelijke ongevallen met tram in Brussel

Vervoersmaatschappij MIVB meldt dat er in 2012 al vier doden zijn gevallen bij aanrijdingen met de tram in Brussel. La Dernière Heure berichtte eerder over 22 ongevallen in 2012, maar dat cijfer wil de MIVB niet bevestigen. "We hebben vastgesteld dat voetgangers zich vaak door hun eigen gedrag in gevaar brengen", zegt woordvoerster An Van hamme. "Mensen beseffen niet altijd dat een tram niet kan uitwijken als iemand de sporen oversteekt. Een bestuurder kan alleen maar remmen. Daarnaast blijven we sensibiliseren dat de tram altijd voorrang heeft."