Direct naar artikelinhoud

Onnavolgbare Hazard leidt Rijsel naar gelijkspel

Afgelopen weekend ging de Franse competitie van start en Eden Hazard (19) liet zich meteen opmerken. Hij stuwde zijn club Rijsel naar een 1-1-gelijkspel op het veld van outsider Rennes en viel enkel foutief af te stoppen. In zoverre dat hij al na 52 minuten een ‘tulband’ aangemeten kreeg.

“Als er veel fouten op mij gemaakt worden, betekent dat dat ik een goede match speel.” Eden Hazard zei het aan de vooravond van de start van de Ligue 1 en zag zijn woorden gisteren nog maar eens bevestigd. De linksachter van Rennes, Kévin Theophile Catherine, wist zich vlak na rust geen raad meer met de kwikzilveren Rode Duivel, die steeds bleef dreigen met zijn snelle dribbels. Dus besloot hij hem in een luchtduel maar eens stevig aan te pakken. Hazard ging bloedend tegen de grond, maar kreeg zelfs geen fout mee. Wel verzorging en voor de rest van de match liep hij met een indrukwekkend verband rond zijn hoofd.

Zijn niveau werd er echter niet minder door. Het was Hazard die de gelijkmaker inleidde toen zijn voorzet eerst tegen de deklat werd verlengd en daarna binnengekopt. Daarmee heeft Rijsel een belangrijk punt bij een grote concurrent voor de Europese plaatsen beet. Die andere tenoren in de Ligue 1 deden het heel wat minder.

Kampioen Marseille ging in eigen huis verrassend met 1-2 onderuit tegen nieuwkomer Caen. Lyon bleef thuis op 0-0 steken tegen Monaco, nog zonder Mbokani. (WDK)