Direct naar artikelinhoud

Logistiek Belgacom brengt magazijnactiviteit onder bij Essers

Het logistiek- en transportbedrijf H. Essers heeft een akkoord gesloten met Belgacom om de logistieke activiteiten van de telecomgroep te centraliseren. Dat zal gebeuren in een nieuw distributiecentrum van Essers in Courcelles, nabij Charleroi. Het personeel van het huidige distributiecentrum van Belgacom in Nijvel verhuist mee. Belgacom werkte voor zijn distributie ook nog samen met partners in Gent, Brussel, Kortrijk en Mechelen. De samenwerking met Essers moet de logistieke activiteiten van Belgacom vereenvoudigen en efficiënter maken, klinkt het.

technologie

Intel verrast met sterke prognose

Intel is opvallend optimistisch voor 2011. Voor dit kwartaal voorspelt de wereldmarktleider in chips een omzet tussen 11,1 en 11,9 miljard dollar, een heel stuk boven de 10,7 miljard die analisten verwachtten. In het vierde kwartaal zag Intel de omzet jaar op jaar met 8 procent stijgen, naar 11,5 miljard dollar. Over het hele boekjaar 2010 steeg de omzet bijna een kwart, naar 43,6 miljard dollar. De nettowinst verstevigde in het vierde kwartaal met een tiende van 3,1 naar 3,4 miljard dollar of 59 cent per aandeel. Over het hele boekjaar krikte Intel de nettowinst 76 procent op, tot 11,7 miljard dollar of 2,05 dollar per aandeel.

media

Playboy werkt aan nieuwe strategie

Het naaktimperium Playboy maakt werk van een nieuwe strategie voor het moment dat het concern van de beurs zal zijn gehaald. Gedelegeerd bestuurder Scott Flanders zegt in een interview met Bloomberg dat “we ons zullen richten op de ontwikkeling op het gebied van televisie, internet en 3D”. Playboy-oprichter Hugh Hefner lanceerde afgelopen week een bod van 207 miljoen dollar (155 miljoen euro) op de aandelen van het blootconcern.

tabak

Verkoop sigaretten stijgt 8 procent

In 2010 zijn in België 12,55 miljard sigaretten verkocht, 8 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Financiën. Daarmee zit de verkoop opnieuw op het peil van 2007. Waarnemers wijzen er wel op dat de cijfers vertekend kunnen zijn. Ze zijn gebaseerd op het aantal fiscale strookjes op de verpakkingen, een cijfer dat kan variëren als fabrikanten hun stockbeheer wijzigen. Ook is een regeling ingevoerd waardoor fiscale zegels sneller betaald moeten worden. Ook dat kan een impact gehad hebben. (DT)