De Dendermondse politierechter Peter D'hondt.
Volledig scherm
De Dendermondse politierechter Peter D'hondt. © photo_news

Deze week in de politierechtbank: dronken fietser riskeert alcoholslot in auto

Een dronken fietser in Zele riskeert door een hiaat in de wetgeving een alcoholslot in zijn auto. Het was niet de enige opmerkelijke zaak voor verkeersrechter Peter D’hondt. Een Dendermondenaar die onder invloed vluchtte voor een politiecontrole, deed dat naar eigen zeggen “uit schrik om opnieuw voor u te moeten verschijnen.”  In Gent hoopte een twintiger tevergeefs op enige mildheid: door zijn ondergewicht is hij namelijk gevoeliger voor alcohol.  Ook deze week waren onze regiojournalisten aandachtige toeschouwers in de politierechtbanken.

5 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Dat is een rechter naar mijn hart, zoals die van Brugge. Die veroordeelt zelfs Geens.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    En als je te voet dronken betrapt wordt, krijg je dan ook een alcoholslot in je wagen?! Waar zijn ze in Godsnaam toch maar mee bezig?!@wimpers: als jij dus op restaurant een glaasje wijn drinkt, dan ben je vast een alcoholist en moet er een alcoholslot in je wagen?Denk toch eens na, man!Veroordelen op basis van veronderstelling ipv bewijs van overtreding!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    "door zijn ondergewicht gevoeliger is voor alcohol" Als ge dat op voorhand weet, waarom zuipt men dan. Een oom van me was ook mager, maar kon zonder moeite 6 pinten zuipen zonder achterover te vallen. Dat gewichtsprobleem is dus zever. NB. mijn oom was alcoholist en dronk op een rustige dag zonder problemen een bak bier per dag.
  • frans wimpers

    5 jaar geleden
    als je met uw fiets al betrapt word zal je zekers met de wagen ook al eens te veel gedronken hebben
  • Jan Van Gent

    5 jaar geleden
    Wat voor een zever is dat als je met uw fiets betrapt wordt op dronken rijden dat je een alcoholslot in uw wagen moet plaatsen? Waar zijn die stomme rechters mee bezig zien die dat zelf niet dat wat ze uitspreken belachelijk is.
  1. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.
  2. Politierechter geeft wegpiraat 7 jaar cel en haalt hard uit naar strafuitvoering: “Mysterie hoe iemand met zo'n strafblad op vrije voeten was”

    Politie­rech­ter geeft wegpiraat 7 jaar cel en haalt hard uit naar strafuit­voe­ring: “Mysterie hoe iemand met zo'n strafblad op vrije voeten was”

    Wim B. (44) uit Menen heeft 7 jaar cel gekregen voor het dodelijk ongeval dat hij vorig jaar veroorzaakte in Torhout. Daarbij lieten Bernadette Roelens (60) uit Werken en Laurent Vermeersch (65) uit Staden het leven. Politierechter Peter Vandamme haalde zwaar uit naar de strafuitvoering in ons land. “Een prompte en adequate strafuitvoering zou hebben voorkomen dat beklaagde op het moment van het ongeval op vrije voeten was.” De onmiddellijke aanhouding van Wim B. werd bevolen.