Direct naar artikelinhoud

'Discussie over digitale rol van VRT is achterhaald'

Terwijl de bestaande mediagroepen een debat willen over wat de VRT online doet, ligt nieuw-komer Newsmonkey niet echter wakker van deredactie.be of Sambal. "Ik denk niet dat de VRT ons een kloot wil aftrekken met Sambal", zegt Wouter Verschelden, die deze maand nog zijn nieuwssite lanceert. "Het is logisch dat hij dat doet. Bovendien is het een bevestiging dat wat wij doen niet zo dom is. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."

Verschelden sluit zich ook niet aan bij de kritiek op wat de VRT online doet. "Als je voor een openbare omroep in een digitaal tijdperk bent, weet je dat je concurrentie zal krijgen. Als je dat niet wil, moet je maar zeggen dat er niet langer een openbare omroep moet zijn. Ik ben voor een goede openbare omroep."

De handen in elkaar slaan is volgens Verschelden de toekomst. "Als we kunnen samenwerken, doen we dat. Alleen is de sfeer in Vlaanderen nu vaak nog zo enggeestig. Maar elkaar de duvel aandoen en zeggen dat de VRT dit en dat niet mag doen, is een achterhaalde discussie. Google en Facebook, dat zijn de grootste concurrenten voor de reclame-inkomsten. En de concurrentie voor de tijd van de mensen moeten we voeren met games en televisie, niet met andere nieuwssites."