Direct naar artikelinhoud

Ronaldo meest gegoogelde voetballer

Van de spelers op de wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika wordt de naam van de 25-jarige Portugees Cristiano Ronaldo het meest ingetikt op de zoekmachine Google. Dat maakte de Amerikaanse internetgigant vrijdag bekend.

De spits van Real Madrid steekt er met kop en schouders bovenuit. Daarnaast tonen de internauten ook bijzondere interesse voor de Braziliaan Kaká, de Engelsman Wayne Rooney, de Argentijn Lionel Messi en de Nederlander Wesley Sneijder. Een andere Nederlander, de geblesseerde Arjen Robben, kreeg op Google meer aandacht dan de verkiezingen die woensdag in zijn land plaatsvonden. Robben kreeg in de aanloop naar de verkiezingen vier tot vijf keer meer hits dan de twee populairste Nederlandse politici.

Andres Iñiesta traint apart bij Spanje

Topfavoriet Spanje werkte vrijdag zijn eerste training af in Zuid-Afrika. Andrés Iñiesta trainde apart van de groep. De 26-jarige middenvelder van Barcelona heeft een oedeem in de rechterdij en beperkte zich tot enkele baloefeningen aan de zijde van de physical coach.

De Spanjaarden hopen dat Iñiesta toch speelklaar geraakt tegen woensdag. Dan treedt de Europese kampioen in Durban in zijn eerste wedstrijd in groep H aan tegen Zwitserland.

Tshabalala Man van de Match in eerste wedstrijd

De Zuid-Afrikaan Siphiwe Tshabalala werd vrijdag tot Man van de Match verkozen in de openingswedstrijd van het WK. Tegen Mexico zette de 25-jarige middenvelder van de Kaizer Chiefs zijn land in de 55ste minuut op 1-0. Uiteindelijk werd het in de 79ste minuut nog 1-1 via Rafael Marquez.

Tshabalala toonde zich erg tevreden over zijn goal. “Wat een fantastisch geschenk! Hier ben ik heel, heel blij mee”, reageerde de Zuid-Afrikaan. “Ik ben absoluut gelukkig.”

Maradona rekent op Carlos Tevez

De Argentijnse bondscoach Diego Maradona heeft vrijdag in zijn kaarten laten kijken. ‘Pluisje’ liet immers optekenen dat woelwater Carlos Tevez zaterdag mogelijk aan de aftrap komt in de wedstrijd tegen Nigeria (groep B). Verrassend, want in de WK-kwalificaties koos Maradona steevast voor het duo Higuain-Messi in de spits.

Mogelijk past Maradona zijn ploegopstelling aan om Tevez toch in de basisploeg te krijgen. Argentinië zou dan in een 4-3-3 moeten aantreden, Interspeler Milito lijkt sowieso vrede te moeten nemen met een plaatsje op de bank.

“Carlos moet sowieso in de ploeg staan. Hij is een volksheld, meer nog dan Messi en mezelf”, verklaarde Maradona aan de Argentijnse tv-zender TyC Sports.