Direct naar artikelinhoud

Eén verdachte gijzeling Mechelen aangehouden

In Mechelen heeft de politie een eerste verdachte opgepakt van de gijzeling afgelopen dinsdag. Twee jongens van 17 en 19 werden meer dan een uur onder bedreiging van een mes vastgehouden en moesten al hun bezittingen afgeven.

De twee slachtoffers liepen dinsdagavond rond negen uur door de Mechelse Vekestraat toen ze plotseling met een mes werden bedreigd door drie onbekenden. De tieners werden meegenomen naar een leegstaande fabrieksloods in de buurt en moesten onder bedreiging hun waardevolle voorwerpen afgeven en hun bovenkleding uittrekken. Met een broeksriem werden ze vastgebonden. De twee moesten ook de code van hun bankkaart prijsgeven.

Terwijl twee verdachten de tieners onder toezicht hielden, ging de derde met een gestolen bankkaart een geldsom afhalen bij een nabijgelegen automaat. Toen een van de slachtoffers een poging deed om weg te lopen, werd hij met het mes in zijn zijde gestoken. De drie dieven gingen er uiteindelijk vandoor met het gestolen geld, de gsm-toestellen, een bankkaart en persoonlijke documenten van de slachtoffers.

De twee jongeren wisten zich uiteindelijk uit de loods te bevrijden en waarschuwden een passerende politiepatrouille. De jongeman die lichtgewond raakte door de messteek werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Kompanen nog gezocht

De opgepakte verdachte werd dinsdag toevallig gecontroleerd door de politie in de omgeving van de feiten. Volgens het parket voldoet hij aan de persoonsbeschrijving die de slachtoffers aan de politie gaven. De verdachte is 19 jaar oud en afkomstig uit Mechelen. De jongeman ontkent elke betrokkenheid maar is wel aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij wordt beschuldigd van afpersing in bende en met wapenvertoon, vrijheidsberoving en opzettelijke slagen en verwondingen. De twee kompanen van de verdachte worden nog opgespoord.

Mechels burgemeester Bart Somers toont zich alvast opgetogen over de arrestatie. Via Twitter feliciteerde hij zijn politiediensten. "Gijzeling in Mechelen: eerste verdachte opgepakt en aangehouden! Onderzoek loopt verder. Grote pluim voor efficiënte Mechelse politie", klinkt het.

TWEET:

@BartSomers burgemeester van Mechelen

'Gijzeling in Mechelen: eerste verdachte opgepakt en aangehouden! Grote pluim voor efficiënte Mechelse politie'