Direct naar artikelinhoud

Fans eisen terugkeer van Guy Van Sande in 'Zone stad'

VTM wordt overspoeld met reacties van fans van Zone stad die het niet pikken dat Guy Van Sande uit de serie is geschreven. De zender houdt vast aan zijn besluit.

In de laatste aflevering van Zone stad werd hoofdinspecteur Tom Segers, een rol van Guy Van Sande, maandag vastgebonden op de treinsporen. Een trein komt op hem af, maar of Segers nu overreden werd of niet, kom je niet te weten. Net dan stopt seizoen acht van Zone stad.

Van Sande was er lange tijd gerust in: tijdens de opnames werd zijn alter ego gered. Wat hij niet wist, was dat die reddingsscène niet zou gemonteerd worden. Tot hij op de koffie mocht bij Studio A, het productiehuis van VTM, en men hem meedeelde dat hij niet zal terugkeren in een eventueel negende seizoen van de reeks.

"Was het zo moeilijk om op een correcte, elegante manier het slechte nieuws te melden?", reageerde hij in Het Laatste Nieuws op zijn afserveren.

Nadat het nieuws dinsdag in Story had gestaan, regende het meteen verontwaardigde reacties van fans die het niet pikken dat Van Sande, of Tom Segers, op deze lafhartige geëlimineerd werd.

Facebookgroepen werden opgericht, waarvan 'Tom Segers moet in Zone stad blijven' de meest populaire is. Pas dinsdag opgericht, telde de pagina gisteren al ruim 42.000 verontwaardigde fans. De 4040-lijn van VTM, waar kijkers kunnen reageren, werd ook overstelpt met reacties. Zelfs de bekende bunkerscène uit Der Untergang, waarin Hitler beseft dat hij de oorlog heeft verloren, kreeg een Zone stad-parodie. Hitler schreeuwt nu zijn woede uit dat zijn favoriete serie naar de verdommenis gaat zonder Tom Segers.

Bij VTM is men verrast door de massale reacties, maar toch blijft de zender bijzijn besluit. "Na acht jaar is het nodig om zuurstof te brengen in een verhaal", zegt woordvoerster Sara Vercauteren. "In een serie is er wel vaker een komen en gaan van personages. We weten dat dat een aanpassing vraagt bij de kijker. Bij Familie zien we dat ook als er nieuwe personages opduiken. Maar de beslissing staat wel vast."

Het is ook nog niet zeker of er een negende seizoen van Zone stad komt. Studio A ontwikkelt nu een nieuw scenario zonder Tom Segers. Pas als dat haalbaar blijkt, komt er nog een nieuw seizoen.