Direct naar artikelinhoud

James Blake komt naar AB op 15 oktober

Op zondag 15 oktober komt James Blake naar de Ancienne Belgique. Het Britse dubstepfenomeen komt er zijn nieuwe album Overgrown voorstellen, dat op 8 april uitkwam. Thematisch draaien de nieuwe nummers van Blake vooral rond de liefde. Eerste single 'Retrograde' werd wereldwijd goed ontvangen en werd op YouTube al meer dan twee miljoen keer bekeken. De voorverkoop start op 18 april.

Britse topdirigent sir Colin Davis (85) overleden

De Britse dirigent Sir Colin Davis is zondag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt The Guardian. Davis was hoofddirigent van het London Symphony Orchestra van 1995 tot 2006. Tijdens zijn rijkgevulde carrière stond hij ook aan het hoofd van het New York Philharmonic en het Boston Symphony Orchestra. De Brit stond vooral bekend om zijn magistrale interpretaties van Sibelius, Dvořák en Mozart. Voorts was hij ook veel bezig met muziekonderwijs en de zoektocht naar jong talent. In 1980 werd Davis geridderd en in 2009 kreeg hij de prestigieuze Queen's Medal for Music. Bij het London Symphony Orchestra komt het nieuws van zijn dood hard aan. "Muziekliefhebbers wereldwijd werden door zijn uitvoeringen en opnames geïnspireerd", klinkt het daar.

Tim Verheyden is nieuwe presentator 'Koppen'

Tim Verheyden wordt vanaf september de nieuwe presentator van Koppen. Hij volgt Wim De Vilder op, die er na tien jaar Koppen voor koos om afscheid te nemen van het reportagemagazine op Eén. Verheyden, die een jaar geleden vtm voor de VRT-nieuwsdienst ruilde, zal Koppen niet alleen presenteren. Hij zal ook reportages maken voor het nieuwsmagazine. De 36-jarige Verheyden werkt momenteel nog voor Het journaal.