AP
Volledig scherm
© AP

Europese Commissie vermoedt Duits autokartel rond uitstoottechnologie

De Europese Commissie vermoedt dat de Duitse autobouwers BMW, Daimler en VW de concurrentieregels hebben geschonden. Ze zouden jarenlang hebben samengespannen om de uitrol van milieuvriendelijke technologie voor de uitstoot van personenwagens te beperken.

4 reacties

  • Bart Boenen

    5 jaar geleden
    Als je het gebrek aan technologische vooruitgang van zulke dure auto’s analyseert, weet je toch genoeg? Deze merken moeten naar Franse merken zoals Renault lonken voor kleine zuinige diesels. Dan weet je zeker genoeg. En de elektronica, vooral BMW dan, is ook hopeloos verouderd. Geweldige bak hoor mijn 5, daar niet van, maar ik heb bedenkingen bij de prijs-kwaliteit verhouding.
  • Gerard Roest

    5 jaar geleden
    Geld geld geld en verder niks. Met al het geld wat binnen geharkt wordt veranderd het milieu, het klimaat en alle andere benamingen voor verkapte diefstallegalisering nog geen 0,00001% Milieu, oliecrisis en zure regen zorgden in de jaren 70 en 80 al voor flinke inkomsten bronnen. Iemand al opgevallen dat diesel en euro95 dezelfde prijs hebben aan de pomp ? Laat u maar bedriegen, scholieren voorop graag !
  • Jef Vanderpol

    5 jaar geleden
    Europa heeft geld nodig. Zie maar naar de monsterboetes van Google over chrome en android. Microsoft doet hetzelfde met hun explorer maar die hebben al eens betaalt. Nu richten ze hun pijlen naar de auto industrie.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Zonder samenwerking mag 50% van alle bedrijven sluiten Of elkaar overnemen Zoals Europa wil enkel zeer grote beurgenoteerde bedrijven die personeel uitpersen!!