Direct naar artikelinhoud

Mertens bijna van Napoli

De transfer van Dries Mertens van PSV naar Napoli zou binnen enkele dagen helemaal in orde moeten zijn. De Rode Duivel heeft veel zin in een avontuur in de Serie A.

In tegenstelling tot wat sommige media gisteren beweerden is er van een overeenkomst nog geen sprake. "Maar normaal gezien zal het binnenkort in orde zijn", vertelt Søren Lerby, zaakwaarnemer van Mertens.

Eerder op de dag kwamen er berichten dat Lerby aan het Italiaanse radiostation CRC zou hebben gezegd dat "Mertens een speler van Napoli is". Dat is voorbarig, luidt het, maar normaal gezien mag er geen kink meer in de kabel komen. PSV strijkt bij de overgang 9 à 9,5 miljoen euro op voor de Rode Duivel. De duur van het contract is nog onbekend. De advocaten van Mertens en Napoli buigen zich daar momenteel over.

"Dries heeft enorm veel zin in Italië en Napels", zegt Lerby. Mertens maakte de voorbije twee seizoenen indruk bij de lampenclub en kan schitterende statistieken voorleggen. In de Eredivisie was hij afgelopen seizoen goed voor 16 goals en 17 assists. De Rode Duivel greep wel opnieuw naast de landstitel.

Nu trekt hij van de Nederlandse naar de Italiaanse vicekampioen en mag hij zich met de ex-club van voetballegende Diego Maradona volgend seizoen tonen in de Champions League. Mertens wordt de vierde Belg die bij Napoli aan de slag gaat. Léon Chaudoir, Olivier Renard en Bertrand Crasson gingen de aalvlugge aanvaller voor. Met Omar El Kaddouri speelt er op dit moment ook een halve Belg bij Napoli. De middenvelder kwam twee keer in actie voor de Belgische beloften, maar koos nadien voor Marokko.