Direct naar artikelinhoud

Anke Buckinx

Anke Buckinx is de sidekick van Wim Oosterlinck op Q-music en ze presenteert 100 hete vragen op 2BE. Het tweede seizoen zit er net op en vanaf maandag begint de heruitzending van de eerste reeks.

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

“Productief. Ik heb de afgelopen vijf maanden zeven dagen op de zeven gewerkt maar ik voel me niet moe. Werken geeft me net meer energie. Ik ben verslaafd aan mijn job en doe alleen maar dingen die ik graag doe.”

Lijkt u het meest op uw vader of uw moeder?

“Ik herken me wel in het plagerige van mijn vader. Hij houdt ervan mensen te entertainen. De werklust heb ik van mijn moeder geërfd. We voelen ons allebei schuldig als we even aan het niksen zijn.”

Wat is uw grootste angst?

“Het ergste lijkt me dat mijn ouders er niet meer zijn. Het besef dat de fundamenten uit je bestaan op een dag wegvallen, vind ik heel eng.”

Bidt u soms?

“Nee, maar als kind ben ik ermee begonnen stiekem een kruisteken te maken voor ik in een vliegtuig stap. Nu durf ik dat niet meer te laten: stel je voor dat het ongeluk brengt.”

Vindt u zichzelf aantrekkelijk?

“Ik voel me op mijn best als ik geschminkt word voor televisie. Ik ben geen natuurlijke schoonheid, vind ik, maar daar heb ik geen moeite mee. Ik weet wat het resultaat van een laagje schmink kan zijn.”

Welke eigenschap waardeert u in een man?

"Humor. Mijn lief is erg grappig. Laatst zei ik tegen hem: ‘Liefje, jij bent de belangrijkste persoon in mijn leven’. Hij was voetbal aan het kijken en zei bloedserieus: ‘Liefje, voor mij is Walter Meeuws de belangrijkste persoon’. Zo’n droge humor, I love it!”

En in een vrouw?

“Het talent om te multitasken. Een gave die ik niet heb meegekregen, helaas.”

Waar schaamt u zich voor?

“Voor een gastrolletje in Familie waarvoor ik een Amerikaanse journaliste moest spelen, met beschamend resultaat. Ik dacht dat niemand het had opgemerkt, tot Wim Oosterlinck geluidsfragmenten van mijn Vlaamsgetinte Amerikaans begon uit te zenden in onze show. Weken aan een stuk. Ik kroop telkens onder tafel. (lacht)”

Bent u monogaam?

“Ik ben al vijf en een half jaar samen met mijn vriend, en nog nooit ben ik vreemdgegaan. Ik werd ook nog nooit bedrogen. Ik val op nuchtere, stabiele mannen. Al mijn vriendjes zijn tot nog toe informatici geweest. (lacht) Nog nooit ben ik ontgoocheld geweest in de liefde.”

Lijkt u op uw vrienden?

“Ja, in de zin dat we allemaal graag met vrouwen omgaan. Veel van mijn vrienden zijn vrouw of homo. Ik ben vreselijk girly-girly.”

Als u iets aan uzelf kon veranderen, wat zou dat dan zijn?

“Ik zou iets meer logisch inzicht in praktische zaken willen hebben. Ik kan nog geen figuurtje knutselen uit zo’n Kindersurprise-eitje, laat staan een Ikeakast.”

Op welk ogenblik was u het gelukkigst?

“Ik zeg vaak dat ik op mijn gelukkigst ben als ik met mijn vriend op de sofa lig, de kat tussen ons in, met op de salontafel een buffet van frieten en kaaskroketten en een dvd-box van een goeie serie binnen handbereik.”

Gelooft u in God?

“Nee. Ik geloof alleen in de troostgedachte: ‘Het komt allemaal wel goed’. Want dat ís ook zo.”

Waar bent u het meest trots op?

“Ik ben mijn dromen aan het waarmaken. Al van kinds af wil ik in media werken. Ik ben blij en opgelucht dat ik presenteer op tv en radio, en dat ik columns schrijf voor een krant. Ik zou niet weten wat ik anders zou willen doen.”

Met wie zou u graag een lange strandwandeling maken?

“Het liefst met iemand die ik al goed ken, zeker niet meer met een van mijn idolen. Soms moet ik popsterren aan de receptie gaan ophalen, zoals Róisín Murphy, Kate Nash of Alanis Morissette. Het duurt amper vijf minuten voor we in de studio zijn, maar vaak is dat een marteling met pijnlijke stiltes. Wat moet je in godsnaam tegen zo’n ster zeggen?”

Waar zou u het liefst wonen?

“Ik wil nooit weg uit Limburg, want daar wonen de fijnste mensen! (lacht) Dat ik elke dag in de file sta van en naar Vilvoorde neem ik er met liefde bij.”