Pedofiele theatermaker veroordeeld, gevlucht en nieuwe zedenfeiten gepleegd

© RR

De Antwerpse pedofiel Joachim P. (27), die vijf jaar cel kreeg voor kindermisbruik, heeft na zijn veroordeling nieuwe zedenfeiten gepleegd. Hij werd opnieuw opgepakt omdat hij het niet kon laten minderjarigen te benaderen en naaktfoto’s van hen te ontfutselen.

sam reyntjens

De 27-jarige Joachim P. werd in mei 2015 tot vijf jaar cel veroordeeld wegens aanranding van minderjarigen en bezit van kinderporno. P. daagde niet op tijdens zijn proces en het duurde tot september dit jaar voor hij in de boeien geslagen kon worden. Ondanks zijn veroordeling was hij nog steeds met jonge kinderen aan het werk bij Theaterlab, een Turnhouts jeugdtheater dat hij zelf had opgericht. Voor de ogen van die kinderen werd de pedofiel opgepakt.

De Antwerpenaar werd opgesloten in de gevangenis en wachtte daar op een nieuw proces omdat hij vorig jaar verstek liet. De man verscheen gisteren voor de rechtbank, maar de zaak werd meteen uitgesteld. Omdat uit onderzoek is gebleken dat Joachim P. terwijl hij ondergedoken zat nieuwe zedenfeiten met minderjarigen heeft gepleegd. “Er is inderdaad een nieuw onderzoek”, bevestigt Antwerps parketwoordvoerster Sylvie Van Baden. “De betrokkene werd voor die nieuwe feiten aangehouden door de onderzoeksrechter.”

Via Facebook benaderd

Het parket wil geen details kwijt over de inhoud van de nieuwe zaak. Maar volgens onze informatie zou P. ook na zijn veroordeling minderjarigen benaderd hebben via Facebook. Hij zou opnieuw onder een valse (vrouwen)naam jongens opgezocht hebben en hen aangezet hebben tot masturberen voor de webcam. Volgens verschillende bronnen gebeurden de nieuwe zedenfeiten enkel via het internet en was er geen fysiek contact met de minderjarigen.

Walter Damen, de advocaat van Joachim P.,vroeg de rechtbank gisteren om beide zedenzaken samen te behandelen, “voor de goede rechtsgang”. Het openbaar ministerie was dezelfde mening toegedaan. “Maar er is een recidivegevaar. De beklaagde moet dus als aangehoudene voor de rechtbank verschijnen.”

In het dossier werd ondertussen een gerechtspsychiater aangesteld die Joachim P. zal onderzoeken. Volgende maand komt de zaak opnieuw voor de rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen