Direct naar artikelinhoud

MUZIEK -Trixie Whitley & Elvis Costello, Gent Jazz

Als prille twintiger mocht ze Daniel Lanois vervangen, twee jaar geleden stonden ze samen op het podium en dit jaar mag ze net voor Elvis Costello de bühne op. Gent Jazz krijgt maar niet genoeg van Trixie Whitley. Nu haar eerste solo-cd in de winkel ligt, kunnen we niet wachten om La Whitley vanavond in onze armen te sluiten.

Om 20.30u op de Bijlokesite, www.gentjazz.be

EXPO FOTOGRAFIE- You Ain't Seen Nothing Yet

Wat hebben Charlie De Keersmaeker, Alex Vanhee en Daniel Cohen gemeen? Ze zijn fotograaf, houden van muziek en zijn geobsedeerd door die ene seconde waarop ze de foto van hun leven schieten. In het Fotomuseum hangt werk van een tiental eigenzinnige rockfotografen naast artwork, videoclips en fotoboeken van de immer sympathieke broers Dewaele.

Van 10u tot 18u in het Fotomuseum Antwerpen, www.fotomuseum.be.

THEATER -Hector Mann en de Fizzy Pop Limonadefabriek

Theatercollectief SKaGeN bruist in deze ode aan de stomme film. Het podium van NTGent wordt omgebouwd tot filmstudio. Overdreven bewegende acteurs en een hyperkinetische pianist maken dankzij allerlei blue-keytechnieken ter plekke een stomme film. Twee jaar geleden was de voorstelling een hit op de Zomer van Antwerpen, we verwachten niets anders in Gent.

Om 20 uur in NTGent, www.ntgent.be.