Direct naar artikelinhoud

‘De wereld van Sofie’ stopt ermee

De middagpauze van een heleboel Studio Brusselfans zal nooit meer hetzelfde zijn. Presentatrice Sofie Lemaire (27) trekt na drie jaar de stekker uit haar populaire middagprogramma De wereld van Sofie. Vanaf maandag moeten de StuBru-luisteraars het ’s middags met een uur non-stop muziek doen.

Eigenlijk is er maar één vraag. Waarom?

Sofie Lemaire: “En daar is ook maar één antwoord op: we waren gewoon aan het einde van ons verhaal. De formule was op. De vragen van de dag, de weetjes... Het was steeds meer zoeken. We wisten op voorhand dat dit moment er ooit zou komen. Daarom was het aanvankelijk ook de bedoeling om slechts één seizoen van het programma te maken. Maar tijdens dat eerste seizoen amuseerden we ons zo goed dat we er toch nog een vervolg wilden aan breien. Ook dat tweede seizoen was fantastisch dus dachten we dat we er ook nog wel een derde uit zouden kunnen persen. Dat is gelukt, maar nu is het echt definitief gedaan. We willen trouw blijven aan het oorspronkelijke concept en dat is na drie jaar echt helemaal op.”

Niemand had het afscheid zien aankomen. Een bewuste strategie?

“Goh, we hebben die laatste aflevering inderdaad niet aangekondigd en we hebben ook geen persberichten verstuurd. We wilden er liever geen al te groot drama van maken. Ik heb donderdagmiddag aan het einde van het programma gewoon gezegd dat het morgen de laatste aflevering zou zijn. De aandacht voor het einde van het programma verrast me een beetje.”

Waarom loopt De wereld van Sofie niet net als de rest van de programma’s door tot aan de zomervakantie?

“Ook daar is een heel pragmatische reden voor. Eind mei vieren de Vrienden van de radio hun comeback. Net als vorig jaar mag ik dat programma een maand lang presenteren samen met Sam De Bruyn. Maar daar kruipt nogal wat voorbereiding in en dat was niet te combineren met een dagelijks programma als De wereld van Sofie.”

En wat komt er na Vrienden van de radio?

“Nog geen idee. Ik weet nog niet eens wat er de komende zomer op mij afkomt, laat staan dat ik al zicht heb op de najaarsprogrammatie.”

Maar je blijft wel bij Studio Brussel?

“Daar ga ik toch van uit. Er heeft me alleszins nog niemand anders een niet te weigeren voorstel gedaan.” (lacht)