Broer en zus brengen dode baby in rugzak naar Antwerpse politie

© Joris Herregods

Het Antwerps parket is een onderzoek gestart naar het overlijden van een baby. Het lichaampje werd enkele dagen geleden binnengebracht bij de politie in Deurne.

sam reyntjens

Enkele dagen geleden werd in het politiekantoor aan de Unolaan in Deurne het lichaam van een overleden baby’tje binnengebracht. Een broer en zus stapten het commissariaat binnen, zetten zich in de wachtruimte en wachtten kalm tot het hun beurt was om geholpen te worden.

Aan de medewerker van de politie vertelden de man en de vrouw dat ze in hun rugzak het lijkje van een baby vervoerden.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek verklaarde de broer dat hij het levenloze lichaam thuis in een kleerkast gevonden hadden. Ze voegden eraan toe dat het om het doodgeboren kind van de zus ging.

De politiemensen in het kantoor aan de Unolaan verwittigden onmiddellijk de substituut van wacht bij het Antwerps parket.

Gerechtelijk onderzoek

Het parket wil over de inhoud van het dossier geen commentaar kwijt, dit om de nodige sereniteit te bewaren. Wel werd een onderzoeksrechter gelast met een gerechtelijk onderzoek.

“Ik kan enkel bevestigen dat voor deze feiten thans een gerechtelijk onderzoek loopt”, zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden. “Alle mogelijke pistes worden onderzocht.”

Dat onderzoek, onder leiding van de onderzoeksrechter, is in handen van de lokale recherche van de Antwerpse politie. Zij zullen nagaan of er sprake is van kwaad opzet bij het overlijden van de baby en of de moeder, dan wel iemand anders uit haar omgeving, schuld treft.

Het is voorlopig nog onduidelijk of een van de betrokkenen al in verdenking gesteld is en eventueel aangehouden werd door de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen