Direct naar artikelinhoud

Twee gewonden na schiet- en steekpartij in Schaarbeek

Zaterdagavond is in de buurt van het Liedtsplein in Schaarbeek een 25-jarige jongeman gewond geraakt bij een schietpartij. Ook viel er in de nabije omgeving een gewonde bij een steekpartij. Dat meldt de politie van de zone Brussel Noord. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen beide incidenten.

Beide gewonden verkeren niet in levensgevaar, maar konden nog niet verhoord worden.

Bij de schietpartij kreeg het slachtoffer een kogel in het scheenbeen. De politie vond nog geen getuigen en kon geen verdachten oppakken. Dat geldt ook voor de steekpartij, waarbij een 22-jarige man een messteek in de dij kreeg.

Strijd om tickets Tomorrowland begint vandaag

Wie naar Tomorrowland wil, schiet best vandaag in actie. Om 12 uur start de preregistratie voor het dancefestival. De eerste tien mensen per land die zich kunnen inschrijven, mogen hun ticket al boeken. Op de site zullen vanaf morgen ook de eerste namen te vinden zijn, en meer info over de echte ticketverkoop. Tomorrowland vindt dit jaar voor de tiende keer plaats en zal daarom twee weekends duren: van 18 tot 20 juli en van 25 tot 27 juli. De line-up zal ongeveer gelijklopend zijn. Vijftig procent van de tickets zal voor Belgen voorbehouden worden.

Scholengroep ontslaat dronken buschauffeur

De West-Vlaamse scholengroep Prizma heeft een buschauffeur ontslagen die donderdag onderweg was met 49 leerlingen en tijdens een politiecontrole in Meulebeke positief testte op alcohol. "We hebben vrijdagochtend meteen een brief meegegeven aan de ouders. Zaterdag hebben we dan samengezeten met de betrokken chauffeur en hem duidelijk gemaakt dat één keer meteen één keer te veel is", zegt Rudy Maes, voorzitter van de betrokken vzw Imksori. Samen met de directie werd beslist om de chauffeur te ontslaan om dringende redenen. "We hebben een nultolerantie inzake drankgebruik", zegt Maes.