Direct naar artikelinhoud

Boeken

Het team van Uitgeverij Luster deelt zijn favoriete adressen om boeken te lezen, over boeken te mijmeren en boeken te delen

Dakterras M HKA

Het dakterras van het M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen), met zicht op het Zuid, is een heerlijke plek om na het ronddwalen in het museum te genieten van een boek en een glas.

Leuvenstraat 32, Antwerpen

Philimonius

Een leesplek waar barista Jo niet alleen de beste taarten en koffie- en theespecialiteiten serveert, maar ook altijd in is voor een babbel. Tussen het lezen door scoor je hier leuke kaartjes, papierwaren en andere hebbedingen.

Louis D'Haeseleerstraat 8, Aalst

Bourla café & restaurant

Het decor is indrukwekkend, de bediening vriendelijk en het eten goed: dit is een van de weinige plekken waar je zowel heen kunt met vrienden, voor een zakenlunch, als alleen, met een goed boek of magazine onder de arm.

Graanmarkt 7, Antwerpen

Le Bal infernal

Een used book café - zo noemt de zaak zichzelf- waar je iets lekkers kunt drinken, snuisteren in tienduizend tweedehandsboeken en ook boeken kunt ruilen.

Kammerstraat 6, Gent

Gitanes

Lente en zomer, herfst en winter waan je je hier in Zuid-Frankrijk: heerlijk genieten met krant, boek, of vrienden in Zurenborg, een van de hipste wijken van Antwerpen.

Tramplein 3-4, Antwerpen

Normo

In deze ontspannen koffiebar en roosterij staat een grote tafel waaraan je zo'n beetje doet waar je zelf zin in hebt. Lezen behoort er alvast tot onze favoriete activiteiten.

Minderbroedersrui 30, Antwerpen

't Veer

Oude pastorie aan de oevers van de Durme en de Schelde. Op zomerse zondagen wordt het hier behoorlijk druk, maar op andere momenten is het heerlijk lezen op het zuiderterras van dit bruine café.

Sint-Jozefstraat 35, Tielrode

Vooruit Café

Cultuurtempel waar altijd iets te beleven valt, met goeie muziek, lekker eten, een huisgebrouwen biertje en een geweldig zomerterras. Een fijn interieur waarin je zalig mensen kijkt tussen het lezen door.

Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Plantentuin

Een plantentuin middenin de stad. Die stad is er duidelijk hoorbaar, maar net voldoende op de achtergrond opdat je er ongestoord zou kunnen lezen. Druk is het hier bovendien nooit.

Leopoldstraat 24, Antwerpen

La Caféière

Een intiem en schaduwrijk terrasje dat je liefst voor jezelf houdt. Aan de oude bistrotafels en -stoeltjes geniet je van 1.001 theesoorten en heerlijke artisanale limonades.

Rue Puits-en-Sock 118, Luik