Dieven plunderen auto van jonge veldrijder: “Ik hoop dat ik zondag een fiets krijg zodat ik kan starten”

© mia uydens

Dieven hebben vlakbij Milaan in Italië twee dure fietsen en tien wielen gestolen van de 16-jarige veldrijder Arno Van den Broeck uit Wechelderzande (Lille). “Wij zijn met een kater thuisgekomen”, zucht moeder Deborah Geentjens.

BART VAN DEN LANGENBERGH

De eerstejaars junior Arno Van den Broeck uit Wechelderzande zakte de voorbij dagen samen met zijn moeder en twee andere familieleden af naar het buitenland voor twee veldritten. In het Spaanse Muskiz kwam hij zondag als eerste over de meet. Gesterkt door deze mooie prestatie reed het gezelschap verder door naar Segrate, vlakbij Milaan in noord-Italië, voor een andere veldrit voorbije dinsdag. Daar finishte Kempense renner op een mooie tweede plaats.

De reis naar het buitenland eindigde wel in een kleine nachtmerrie. Dieven hebben dinsdagnamiddag op de parking van hamburgerketen Mc Donald's in Segrate de Mercedes Vito van de familie geplunderd. “Omstreeks 16.30 uur zijn we daar de bewaakte parking opgereden en toen we een uurtje later buiten kwamen, hadden de dieven al toegeslagen”, vertelt Deborah Geentjens, Arno’s moeder.

“Ze zijn aan de haal gegaan met twee fietsen en vijf sets van telkens twee wielen. We waren al op onze hoede omdat we in het hotel hadden vernomen dat er heel veel werd gestolen. Een Duitse deelnemer werd zelfs tijdens de veldrit bestolen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen