Leren studeren in het Huiswerkhuis: “Hier zitten we niet op school, je mag zelfs in de living studeren”

© sbr

De druk op jongeren ligt hoog en door tal van factoren, gaat er vaak niet genoeg aandacht naar de thuis studeren. Om die jongeren te begeleiden heeft Eline Terryn uit Roeselare het Huiswerkhuis Tabula Rasa opgericht.

Marlies Maddens

“Door jongeren op de juiste manier te coachen, kunnen ze veel meer bereiken dan ze laten zien.” Het zijn woorden waar Eline Terryn (41) van het Huiswerkhuis Tabula Rasa uit de Molenstraat in Roeselare van overtuigd is.

Vanuit die gedachte en vanuit haar ervaring in het onderwijs, richtte ze haar eigen Huiswerkhuis op. Na ingrijpende verbouwingen kan ze nu trots zijn op het resultaat. Een open huis waar jongeren gezellig op hun eigen manier kunnen studeren. Mét begeleiding.

“Leerlingen van de lagere school én middelbaar kunnen na de schooluren naar hier komen”, vertelt Eline. “Ik zorg voor een stevig vieruurtje dat we samen verorberen in de woonkamer. Dan wordt er een uurtje gewerkt voor school. Daarna trekken we naar buiten voor een pauze en gaan we er nog een uurtje steven tegenaan. Met moeilijkheden kunnen ze bij mij terecht. Niet per se vakinhoudelijk, maar wel voor leertechnieken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen