Direct naar artikelinhoud

Gouden beursdebuut voor Alibaba

Het beursdebuut van de Chinese e-commercegigant Alibaba ging niet onopgemerkt voorbij. De verwachtingen waren hoog gespannen, en Alibaba loste die probleemloos in.

Op de New York Stock Exchange kon gisteren bij aanvang door de grote vraag naar aandelen lange tijd geen openingskoers worden vastgelegd. Pas na enkele uren werd die uiteindelijk bepaald op een bedrag van 92,70 dollar. De introductiekoers bedroeg 68 dollar. Meteen nadat de openingskoers bekend werd gemaakt, steeg het aandeel 'BABA' verder naar 95,97 dollar: liefst 46 procent boven de introductieprijs. Daarmee wordt de e-commercegigant gewaardeerd op 228,5 miljard dollar, en is het vanaf zijn beursdebuut meer waard dan Facebook.

In totaal haalt Alibaba zo 21,8 miljard dollar op. Dat kan nog meer worden als er gebruik wordt gemaakt van de zogeheten overtoewijzingsoptie.

Momenteel staat de Agricultural Bank of China, die vier jaar geleden meer dan 22,1 miljard dollar ophaalde, nog op kop. Maar bij die overwijzingsoptie van Alibaba zou het daarover kunnen gaan, en een nieuw record vestigen.