“Beste attractie van Vlaanderen” maanden buiten strijd na... heupbreuk

© mvn, sdi

© sdi

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Brugge zal harpist Luc Vanlaere een tijdje moeten missen. De muzikant, die door Tripadvisor nog tot beste attractie van Vlaanderen gebombardeerd werd, is buiten strijd na een metersdiepe val door het raam. “Ik hoop tegen Pasen terug te zijn.”

Koen Theuns

Al sinds 2012 weerklinkt vanuit Oud Sint-Jan de dromerige muziek van Luc Vanlaere, maar sinds eind oktober heerst de stilte in het zaaltje waarin de harpist al duizenden bezoekers ontving. Op een ongelukkige vrijdag sloeg immers het noodlot toe voor de Wingenaar, die een rit naar de kringloopwinkel aan het voorbereiden was.

“Toen ik een lattenbodem van zolder naar beneden wou verhuizen, kreeg ik die langs de trap maar moeilijk mee. Plots kreeg ik toch het volledige gewicht op me en werd ik door het raam, dat openstond, gekatapulteerd”, zegt Vanlaere, die zes meter lager tegen de grond smakte: bovenbeen uit de kom en heup verbrijzeld.

Een ernstige diagnose, al had het nog veel erger kunnen zijn, weet de 64-jarige muzikant. “Ik besef dat ik veel geluk heb gehad. Ook al omdat de lattenbodem, die mee uit het raam viel, niet op maar wel naast me belandde. Ondertussen ben ik al geopereerd en normaal gezien kan ik komend weekend al het ziekenhuis verlaten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen