Direct naar artikelinhoud

Fortis paait personeel van ABN Amro

BRUSSEL l Fortis begint een charmeoffensief bij de werknemers van ABN Amro. Die zien een overname door het trio Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander niet zitten omdat de activiteiten van ABN Amro dan worden verdeeld.

Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander lanceerden de website Consortiumbod.com, waarop ze meer details vrijgeven over hun plannen met ABN Amro. De drie ontkennen dat een overname tot ontslagen zal leiden.

Voorts paait het bankentrio de werknemers van ABN Amro à volonté. "ABN Amro heeft toptalent in dienst", luidt het. En: "Fortis heeft een hoge dunk van de mensen, het merk en de activiteiten van ABN Amro en wil het aantal vestigingen in Nederland uitbreiden."

Slaagt Fortis erin ABN Amro over te nemen, dan wordt het de derde bank in Nederland. De binationale bank-verzekeraar is van plan net zoals vandaag twee hoofdzetels te behouden: een in België en een in Nederland.

Fortis gaat er prat op dat het samen met ABN Amro een Nederlandse onderneming vormt die groter is dan Walt Disney of McDonald's. De bank-verzekeraar wil de merknaam ABN Amro behouden voor de retailbankactiviteiten. De merknaam Fortis Bank zou verdwijnen in Nederland.

De drie banken hameren er ook op dat ze de overname van ABN Amro niet als een opsplitsing zien. "Onze plannen zijn gericht op de groei van de activiteiten en niet op de vernietiging ervan. Wij willen grotere, gerichtere en beter geleide businesses ontwikkelen die tot de meest succesvolle in de hele wereld gaan behoren."