Direct naar artikelinhoud

'Ik ben heel blij met Simons'

Club Brugge heeft zijn eerste training van het nieuwe seizoen achter de rug. Met een mengelmoes van vaste waarden, youngsters en testers ging coach Juan Carlos Garrido enthousiast van start. 'Ik ben heel blij met de komst van Timmy Simons.'

"Of ik in vorm ben? Min of meer." Garrido kon hartelijk lachen om onze vraag, want ook hij moet na een kleine maand vakantie zijn conditie wellicht weer wat aanscherpen. De Spanjaard werkte samen met Victor Vázquez rondjes af op het oefencomplex van tweedeprovincialer Westkapelle.

"Het weer is goed, net als de faciliteiten. We hebben hier de perfecte omstandigheden om goed te werken", vindt Garrido. "Ik heb een goed gevoel over deze eerste training, waar ik echt wel naar uitkeek. Het is een speciale dag voor iedereen, omdat er altijd wel wat nieuwe gezichten rondlopen."

De Engelse linkspoot Jernade Meade (20) bijvoorbeeld. Hij maakte een goede eerste indruk. Dat hij zijn jeugdopleiding bij Arsenal genoot, is daar wellicht niet vreemd aan. Na een testperiode van twee weken zal Club beslissen of hij mag blijven. Hetzelfde geldt voor de Griekse rechtsachter Valentinos Vlachos.

Simons en Bacca

Dat het viertal Vázquez, Kujovic, Jørgensen en Adu daarnaast nog vergezeld werd van wat nieuwkomers (Ryan, Monteiro) en youngsters én dat het een eerste training was, maakten dat er eigenlijk niet veel te beleven was.

Dat de internationals pas in de loop van volgende week aansluiten, vindt Garrido niet zo erg. "Dat is normaal. De voorbereiding is er om te werken en een team te vormen, maar ook om nieuwe spelers te integreren. Daar maken we nu werk van." Al kande coach niet verbergen dat hij uitkijkt naar het moment waarop Simons en Bacca als laatsten zullen aansluiten.

"Ik ben heel gelukkig met de komst van Simons: hij is een heel belangrijke speler voor het team. Hij kan ons veel bijbrengen: ervaring, kwaliteit uiteraard, werkkracht ook. Een voorbeeld. Ik vind hem een fantastische speler."

Dat Garrido dat ook van Bacca vindt, is al langer bekend, al is het de vraag of de Colombiaan er bij de start van de competitie nog wel zal bijlopen. "We moeten afwachten hoe de transferzomer zal verlopen, maar ik zal blij zijn als hij blijft, want hij is belangrijk. De Sutter? Ik wacht omdat mijn 'bazen' bezig zijn met transfers, maar ik zal natuurlijk blij zijn als ik er goede spelers bij krijg. Bacca en De Sutter samen in de spits? Het zijn goede spelers en met goede spelers kun je een beter team maken."

Op de vraag of hij nog transfers verwacht, wil Garrido niet echt ingaan. "Ik verwacht over een goed team te kunnen beschikken. Met de internationals erbij zal ik al goed kunnen werken. Als je de voorbereiding zelf in elkaar kunt steken, is dat altijd een voordeel."

Deze keer zal hij de groep ook mee samengesteld hebben. "Mijn groep? Dit is de groep van Club Brugge, niet van mij. Eerst heb je de bazen en de spelers, dan de trainer en de technische staf. Uiteraard maak ik mijn eigen analyse, maar we werken wel samen. Dat is een proces."

Een proces waarvan de supporters vurig hopen dat het tot een eerste titel sinds 2005 leidt. "Dat is lang geleden. Maar nu gaat het om een team maken. Pas als dat is gelukt, kunnen we over een maand beginnen te praten over matchen winnen. Maar ik aanvaard dat dit een topclub is: wie op het hoogste niveau werkt, houdt van druk."