Direct naar artikelinhoud

Ronaldo telt ex-club uit

Real Madrid staat na een bizarre wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. Bij een 1-0 achterstand klaarde de hemel op voor een lange tijd zwakke Koninklijke, toen de scheidsrechter de rode kaart trok voor Nani. Ronaldo velde het verdict.

Het Theatre of Dreams ademde op het uur van de aftrap een sfeer uit die de mensen in het stadion leek te verzwelgen als een rood monster. Het zijn enkel de allergrootsten die hier kunnen overleven. Real Madrid, in het groen, diende een koninklijke prestatie te leveren.

José Mourinho verkoos voorin Higuain boven Benzema, terwijl Sir Alex Ferguson weer eens zwaaide met zijn toverstokje en verrassend Rooney op de bank hield. Giggs, in zijn duizendste professionele wedstrijd, en Nani flankeerden spits Van Persie en offensieve middenvelder Welbeck.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Di María en Higuain zetten een actie op die laatstgenoemde voorbij de verste paal krulde. Voor het overige was Real Madrid bedroevend. Het leek alsof de emoties de bovenhand haalden bij Ronaldo, Özil was een bang vogeltje, en vanuit het balbezit kreeg Real niks klaar.

Manchester United stond rustig in de organisatie, straalde zelfvertrouwen en metier uit, en deelde af en toe prikken uit. Vooral met Welbeck, die stoomde vanuit het middenveld, en met Van Persie, een grootmeester als targetman. De thuisploeg kwam opzetten met een hoop corners. Bij eentje kopte Vidic de perfecte assist van Giggs op de paal. Bij Madrid werd het balverlies opgestapeld en deden de misverstanden pijn aan de ogen.

Oude bekende

Na de rust ging United in de aanval.Sergio Ramos bezweek onder de druk. Zijn owngoal bracht United verdiend op voorsprong. Alles onder controle, tot de scheidsrechter rood trok voor Nani. Toen de Portugees een bal uit de lucht wilde plukken, plantte hij ongelukkig zijn studs op de borstkas van Arbeloa. De match kantelde.

José Mourinho greep meteen in: hij haalde Arbeloa naar de kant voor Modric. De Koninklijke eiste de bal op en United ging achterover leunen. Iets over halfweg de tweede helft sloeg Real tweemaal toe in vijf minuten. Eerst na een wonderschone goal van Modric. Zijn afstandsschot likte de binnenkant van de paal en strompelde over de lijn (1-1).

De tweede treffer kwam van een oude bekende: Cristiano Ronaldo. Higuain zette laag voor tussen doelman en defensie en aan de tweede paal gleed Ronaldo het leer in doel (1-2). Hij juichte niet. Triomf en respect scheerden elkaar, gisteravond bij Ronaldo.

Manchester restte de wanhoop. Dat, en Rooney. Het werd nog warm voor het doel van Real, maar Van Persie, Rooney en Hernandez kwamen niet tot scoren.