Direct naar artikelinhoud

Evenementen- bureau snijdt muurtekening Banksy uit muur

Een tekening van graffiti-artiest Banksy is uit de muur van een winkel gesneden in de Londense wijk Tottenham. No Ball Games toonde een jongetje en een meisje die omhoog keken naar een teken met 'No ball games' erop. Banksy maakte het werk in 2009. Achter het verwijderen van de tekening zit het evenementenbureau dat eerder dit jaar al een andere tekening van Banksy uit een muur sneed en later verkocht voor 870.000 euro. Het bedrijf, dat zegt in opdracht te handelen, wil No Ball Games ook verkopen.

Boegbeeld nouvelle vague overleden

De Franse actrice Bernadette Lafont is op 74-jarige leeftijd in het Zuid-Franse Nîmes overleden. Ze was al een tijdje ziek.

Lafont begon als danseres en werd actrice na haar huwelijk met de acteur Gérard Blain. Ze groeide uit tot een van de boegbeelden van de nouvelle vague-filmstroming. Haar bekendste rol speelde ze in L'effrontée van regisseur Claude Miller. Voor die rol kreeg ze een César, de belangrijkste Franse filmprijs.

Kamerfilharmonie speelt soundtrack 'Third Person'

De Belgische Kamerfilharmonie zal de soundtrack inspelen van Third Person, de film van de Canadese regisseur Paul Haggis (Crash, Million Dollar Baby). Onder meer Liam Neeson en Kim Basinger spelen mee in de film. De muziek voor de film is van Dario Marinelli, die dit weekend naar Mechelen afzakt. Het 45-koppige orkest zal onder zijn leiding de soundtrack opnemen in de studio's van Motor Music. Third Person is een productie van het Antwerpse productiehuis Corsan. Deze week raakte bekend dat de film in september in wereldpremière gaat tijdens het festival van Toronto. (Belga)

Medebedenker The Simpsons schenkt fortuin weg

Sam Simon, die in 1989 mee aan de wieg stond van The Simpsons, heeft een groot deel van zijn fortuin weggeschonken aan voedselbanken en dierenrechtenorganisaties. Bij Simon werd enkele maanden geleden darmkanker vastgesteld en hij kan niet meer genezen worden. "Ik heb meer geld dan ik kan uitgeven en ik heb voor iedereen in mijn familie gezorgd. Ik hou ervan dit te kunnen doen", vertelde hij aan The Hollywood Reporter. Sam Simon verliet in 1993 al The Simpsons, maar bleef altijd wel als executive producer vermeld staan in de aftiteling. Dat leverde hem naar eigen zeggen tientallen miljoenen dollars op.

Lady Gaga maakt rentree op MTV Video Music Awards

Lady Gaga zal op 25 augustus optreden tijdens de MTV Video Music Awards in Brooklyn. Het wordt haar eerste concert sinds ze begin dit jaar aan haar heup werd geopereerd. De popster moest toen haar tournee afbreken. Gaga zal op de VMA een nummer zingen van haar nieuwe album ARTPOP, dat in november uitkomt.

Zomergasten start met Hans Teeuwen

De Nederlandse omroep VPRO trapt zondagavond een nieuw seizoen Zomergasten af met Hans Teeuwen. Welke fragmenten de cabaretier gekozen heeft, is nog niet bekend. De interviewer dit jaar is Wilfried de Jong, die Jan Leyers opvolgt. Na Teeuwen schuiven onder meer ook ex-politicus Wouter Bos en theatermaker Johan Simons aan bij De Jong.

Ilse Van Hoecke ruilt VRT voor Libelle tv

Radio 2-presentatrice Ilse Van Hoecke verlaat de VRT om voor Libelle tv te gaan werken, de nieuwe digitale zender die op 15 augustus van start gaat. Welke programma's Van Hoecke er zal presenteren, is nog niet bekend. "Ik heb de voorbije vijftien jaar echt schitterende dingen mogen doen bij de VRT", zegt Van Hoecke in een persbericht. "Bij Ketnet, bij Eén en de laatste jaren uiteraard bij De madammen op Radio 2. Ik ben de VRT bijzonder dankbaar voor alle kansen die ik de voorbije jaren heb gekregen. Ik heb lang nagedacht, maar de kans om mee te werken aan een nieuw project bij Sanoma kon ik echt niet laten liggen."(JDB)