Direct naar artikelinhoud

Beerschot Wilrijk weigert Patrick Janssens in bestuur

Patrick Janssens zal niet zetelen in de raad van bestuur van nieuwe club KFCO Beerschot Wilrijk, de fusie tussen Wilrijk en de ex-eersteklasser. De supportersfederatie Beerschot Collectief had hem, samen met twee anderen die intussen hun kandidatuur introkken, voorgedragen om namens hen deel uit te maken van het bestuur, maar de club heeft de kandidatuur van Janssens geweigerd.

Voorzitter Eric Roef bracht Janssens, een vriend van hem, per sms op de hoogte. "Laat me duidelijk zijn, ik weet dat hij de club zeer genegen is. Maar momenteel primeert het belang van de club. We moeten alle mogelijke risico's op spanningen met andere partijen vermijden. Bovendien bestaat Wilrijk al sinds 1921. Nooit hebben politici een mandaat opgenomen."

Janssens zelf tilt niet zwaar aan de weigering. Hij heeft zich nooit kandidaat gesteld, benadrukt hij, dat heeft het Beerschot Collectief gedaan. "Ik steun het project, maar wil me absoluut niet opdringen."

Het is niet de eerste keer dat een kandidaat van het Beerschot Collectief geweigerd wordt. Nochtans was afgesproken dat de supporters betrokken zullen zijn bij de nieuwe club. Drie supporters in het nieuwe bestuur komen van een andere federatie, WijZijnBeerschot. Het definitieve bestuur wordt door de club op 22 augustus voorgesteld, samen met de nieuwe truitjes.