Gemeenschapsonderwijs
Volledig scherm
© Gemeenschapsonderwijs

Topvrouw Gemeenschapsonderwijs wenst “fijne lentevakantie”, N-VA vraagt zich af “wat er mis is met Paasvakantie?”

“Een fijne lentevakantie voor straks aan al onze GO! collega’s en leerlingen. Geniet ervan!”. Die boodschap postte Raymonda Verdyck, de topvrouw van het Gemeenschapsonderwijs GO! vanmiddag op Twitter. Bij N-VA vragen ze zich af wat er mis is met de term “Paasvakantie”.

17 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De "scheiding tussen kerk en staat" is in de verste verte niet in gevaar. Het is immers het Vlaams Parlement die de namen en de data van de schoolvakanties vastlegt. Als de topvrouw van het Gemeenschapsonderwijs een probleem heeft met de naam "Paasvakantie", dan staat het haar vrij om aan bevriende parlementsleden te vragen om die naam te veranderen. Maar tot dat gebeurd is, MOET ze de juiste naam gebruiken.
  • Stavros Kanakaris

    5 jaar geleden
    Paasvakantie voor échte kerkgangers. Lentevakantie voor de rest die nooit naar de kerk gaan, en dat is 90% van alle Belgen.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Scheiding van kerk en staat, dat zegt de n-va toch altijd en nu plots niet meer ? Raar.
  • Louis Meeus

    5 jaar geleden
    Het is paasvakantie!
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Is geen cultureel geïnspireerd vakantie maar religieus (Pasen), als normaal mens die ze geen christelijke "vertelskes" kunnen wijsmaken, kan ik met deze religieuze vakantie niks aanvangen, dus liever lentevakantie of dergelijke...is neutraler en getuigt van meer respect voor niet-Pasen geïntrocdrineerden....