Direct naar artikelinhoud

Copeland versiert droomtransfer naar New York Knicks

Chris Copeland verlaat Aalstar en heeft een contract ondertekend bij de New York Knicks. Dat bevestigde Knicks-manager Glen Grunwald. De 28-jarige Amerikaan was afgelopen seizoen MVP in België en werd ook verkozen tot 'Ster van de Coaches'. Copeland was goed voor gemiddeld 21,6 punten en charmeerde zo het NBA-team. Hij kreeg zijn kans in de Summer League en wist er tijdens twee oefenduels het clubbestuur te overtuigen. Pas na de voorbereiding kan hij echter helemaal zeker zijn van zijn plaats, want de Knicks kunnen nog altijd beslissen om hem niet te houden.

Juan Mauricio Soler hangt fiets definitief aan de haak

WIELRENNEN

De Colombiaan Juan Mauricio Soler keert niet meer terug in het peloton. De 29-jarige wielrenner - in 2007 winnaar van het bergklassement in de Tour - heeft dat besloten na overleg met zijn neuroloog en medische adviseurs. Die vertelden hem dat hij nooit meer zal terugkeren op topniveau vanwege de zware verwondingen die hij vorig jaar opliep bij een val in de Ronde van Zwitserland. Soler liep onder meer een schedelbreuk, een geperforeerde long en een bloeduitstorting in zijn hersenen op. De Colombiaan verbleef lang op de intensive care en onderging diverse operaties.

Club Brugge enkele weken zonder aanwinst Jörgensen

VOETBAL

Vicekampioen Club Brugge kan de eerstvolgende weken geen beroep doen op nieuwkomer Jesper Jörgensen. De van AA Gent overgekomen Deen blesseerde zich zaterdag tijdens de Brugse Metten aan de enkel en staat meerdere weken aan de kant. Jörgensen moest tijdens de galawedstrijd tegen de Duitse kampioen een kwartier voor affluiten naar de kant met een op het eerste zicht onschuldige enkelblessure. Verdere onderzoeken wezen echter uit dat de blessure erger is dan verwacht. De middenvelder mist zeker de competitiestart.

Nederlander Khalid Boulahrouz naar Sporting Lissabon

De Nederlandse international Khalid Boulahrouz heeft een contract voor twee jaar getekend bij Sporting Lissabon. Dat maakte de Portugese club woensdag bekend. De 30-jarige verdediger stond de afgelopen vijf seizoenen onder contract bij het Duitse VfB Stuttgart, maar daar werd zijn contract niet verlengd. Door diverse blessures zoekt hij al een tijdje naar zijn beste vorm, maar hij zat toch in de Nederlandse EK-selectie. Eerder speelde Boulahrouz voor RKC Waalwijk, Hamburg, Chelsea en Sevilla.