Direct naar artikelinhoud

Bijna half miljoen kijkers voor 'Wat als?'

Het tweede seizoen van Wat als? is een schot in de roos. Maandag keken zo'n 490.000 Vlamingen live of uitgesteld naar de sketchshow. Dat is bijna het dubbele van het gemiddelde aantal cijfers van de vorige jaargang, laat zender 2BE in een persbericht weten. Daarmee is het ook het hoogst scorende eigen 2BE-programma sinds jaren in de doelgroep van kijkers tussen 18 en 44.

Sinds de lancering van de nieuwe zendernaam in januari 2008 deed geen enkel programma beter, livesportuitzendingen niet meegerekend. Vorig jaar nog sleepte het eerste seizoen van het programma een nominatie voor een International Emmy Award in de wacht.

40 miljoen Amerikaanse kijkers voor Oscars

De uitreiking van de Academy Awards heeft in de VS 40,3 miljoen kijkers gelokt. Dat is een miljoen meer dan vorig jaar en 3 miljoen meer dan in 2011. Of presentator Seth MacFarlane, de bedenker van de animatiereeks Family Guy en de film Ted, daar voor iets tussen zit, is onzeker. Rolling Stone had het over een "zeurende debutant" en ook The New Yorker knapte af op zijn

"seksistische" grappen.

Kortrijkse festival Novarock stopgezet

De vzw Novarock heeft beslist om zich als vereniging te ontbinden. Dat besliste de algemene vergadering maandagavond. Daarmee wordt een punt gezet achter het Kortrijkse muziekfestival Novarock dat in 2002 ontstond. "De hoofdsponsor stopt ermee en de organisator is inmiddels burgemeester geworden van Kuurne. De redenen waarom we stoppen zijn duidelijk", aldus secretaris Miche Vandenbroucke.