Direct naar artikelinhoud

Mertens leidt PSV naar eenvoudige zege

In het begin van de competitie stokte het nog wat, maar intussen lijkt PSV helemaal onder stoom. Tegen Heracles boekten de troepen van Dick Advocaat een ruime zege. Dries Mertens (25) tekende voor het eerste van de vier doelpunten en zette PSV op weg naar een zesde opeenvolgende zege.

PSV had al de beste aanval van de Eredivisie en wilde dat voor eigen volk nog even duidelijk maken. Tegen Heracles verzamelden de Eindhovenaren kansen bij de vleet. Na twintig minuten mocht Dries Mertens de score openen. Hutchinson legde na enkele dribbels op de rand van het strafschopgebied breed op de Rode Duivel en die krulde de bal in de verste hoek (1-0). Het vijfde competitiedoelpunt intussen voor Mertens.

Mooi verdeeld

PSV verzamelde nog een aantal goede kansen en voor de rust kon het team van Dick Advocaat de voorsprong verdubbelen dankzij een alerte Mertens. De aanvaller snoepte de bal af na een uitgooi van de doelman en speelde in op Matavz, die op zijn beurt Narsingh bediende (2-0).

PSV besloot de doelpunten netjes te verdelen over beide helften, want de Eindhovenaren schotelden de supporters in de tweede helft nog twee goals voor. Een kwartier voor het einde zorgde Strootman voor de 3-0 en vijf minuten later stond het ook 4-0.

Dat vierde Eindhovense doelpunt was er overigens eentje om in te kaderen. Mertens dolde even met twee verdedigers en lobde na mooi samenspel met Wijnaldum de bal tot bij Narsingh, die Matavz een niet te missen kans aanbood.

Een ruime overwinning dus iedereen tevreden zou je dan denken, maar bij PSV hadden ze toch gehoopt op nog wat meer doelpunten. Coach Dick Advocaat vond dat zijn team met dubbele cijfers had moeten winnen. "We hadden veel meer doelpunten moeten maken", vertelde de trainer van PSV.

Dries Mertens had hetzelfde gevoel, maar was toch niet ontevreden met het resultaat. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld", vertelde de Rode Duivel. "We scoren vier keer, maar we hadden er ook tien kunnen maken. Misschien gebeurde dat niet omdat ze een goede doelman hebben, maar toch had de voorsprong groter moeten zijn." Op Twitter liet Mertens nog het volgende weten. "Leuk om nog eens te scoren, maar het is eens zo leuk om in deze ploeg te spelen", was daar te lezen.

Ajax zakt weg

PSV volgt nog steeds op een punt van leider Twente, dat met 3-0 won van Feyenoord. Nacer Chadli bracht Twente al vroeg op voorsprong, maar viel in de tweede helft uit met een enkelblessure. Ajax, dat in de eigen ArenA met 0-2 verloor van nummer drie Vitesse, volgt intussen al op tien punten van Twente en negen van PSV. Een nieuwe titel voor de Amsterdammers lijkt nu al een hele moeilijke opdracht te worden.