Direct naar artikelinhoud

Niels Albert loopt iedereen naar huis in Niel

Niels Albert heeft zaterdag de 50ste Jaarmarktcross in Niel op zijn naam geschreven. Op het modderige parcours haalde de wereldkampioen het voor Aernouts en Nys.

Albert, Aernouts en Nys begonnen samen aan de laatste ronde. In de wisselzone liep Albert letterlijk weg van zijn twee concurrenten en bouwde zijn voorsprong daarna verder uit. Aan de streep telde hij elf seconden voorsprong op Aernouts. Tien seconden na Aernouts werd Nys derde. Bart Wellens viel net naast het podium.

Voor de 26-jarige Albert is het zijn eerste zege in Niel. De voorbije drie jaar won Sven Nys. De Jaarmarktcross is de tweede wedstrijd die deel uitmaakt van de Soudal Classics.`

"Het werd tijd dat ik eens een duel tegen Nys kon winnen", klonk het na afloop bij een tevreden Albert. "We hebben vandaag gereden met de wedstrijd van zondag in Hamme-Zogge in gedachten. Het kopwerk heb ik dan ook met Sven Nys verdeeld. In de loopstroken was ik de beste en duwen in verzopen weidevelden is ook geen probleem. Verdiende winst dus. Mijn weekend kan daarmee niet meer stuk. Wat er zondag bijkomt, is meegenomen."

Belgisch kampioen Sven Nys erkende zonder probleem zijn meerdere in Albert. "Niels was niet zoveel beter in de modder van Niel, maar hij is een betere loper en dus heeft hij verdiend gewonnen", vertelde Nys na afloop. "In de slotronde schudde hij iets uit de benen waar ik niet tegen opgewassen was. Voor de rest was het een cross die typerend was voor een wedstrijd die niet voor een klassement in aanmerking komt."