Direct naar artikelinhoud

N-VA, het nieuwe platform voor extreem rechts (1)

Ik zou graag mijn ongenoegen uitspreken over Patrick Dewael. Ik vind zijn uitspraak persoonlijk absurd en het is veel gevaarlijker personen uit een partij uit te sluiten. Het is verkeerd een stempel te zetten op een partij die nog geen toegevingen heeft gedaan op het extreme gedachtegoed. Niet iedereen binnen de partij deelt het gedachtegoed van de ex-VB'ers. Mijn mening is echter dat dit enkel tot discussies kan leiden binnen de partij.

We moeten vergevingsgezind zijn voor personen die ooit iets absurd hebben gezegd. Iedereen vertegenwoordigt zijn volk op zijn manier. Zolang er maar een discussie kan aangegaan worden, en dat zonder de vuisten te gebruiken.

Als ik BDW zou zijn, zou ik eveneens niemand uitsluiten omwille van het principe dat elke mens gelijk is.

Meuwes Andy, via de website

N-VA, het nieuwe platform voor extreem rechts (2)

De mailboxen van Dewael & Vanderpoorten zullen wel overlopen van de scheldmails uit N-VA-hoek. Ze hebben nochtans groot gelijk en hoofdredacteur Wouter Verschelden heeft ongelijk door te stellen dat zij overdrijven. Op dit ogenblik is N-VA natuurlijk verre van extreem rechts, maar enkele heftige sociale turbulenties na een zware economische crisis volstaan om in Vlaanderen de roep om 'echt leiderschap' te laten galmen, en het DNA van de N-VA bestaat nu eenmaal uit 'echt leiderschap'. De waarschuwing van Dewael komt mijns inziens niets te vroeg!

Bert Van Deuren, Antwerpen