Direct naar artikelinhoud

Tientallen beschadigde auto's op buitenring

Tientallen auto's hebben dinsdagochtend schade opgelopen toen ze op de Brusselse buitenring in Groot-Bijgaarden over een uitpuilende naad van een brug reden. Bij de Brabantse wegpolitie liepen heel wat schademeldingen binnen. Zes chauffeurs bleven meteen staan en vroegen de wegpolitie de schade aan hun voertuig in een proces-verbaal te gieten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) geeft toe dat de naad gevaarlijk was. "De aannemer had de opdracht gekregen om alle naden af te schuinen. Dat was overal gebeurd, behalve op die plaats", zegt woordvoerder Anton De Coster. De weg werd gedeeltelijk geblokkeerd en de naad bijgewerkt.

Bestuurders klaagden achteraf ook over de wegsignalisatie. Die was er op de ring slechts enkele honderden meters voor de werken. 's Nachts moesten heel wat automobilisten onverwachts remmen. Dat ligt volgens het Agentschap echter aan de overdreven snelheid waaraan ze over de werf reden. "De schadeclaims komen bij ons terecht via de verzekeringsmaatschappijen van de chauffeurs. Daarop onderzoeken onze experts voor iedere wagen afzonderlijk de oorzaak van de schade."

De werf voor het onderhoud aan de Brusselse ring loopt van Strombeek-Bever tot in Dilbeek. Tot 30 juni wordt er 's nachts gewerkt.