Direct naar artikelinhoud

Anderlecht en Biglia strijken de plooien glad

Lucas Biglia (26) is weer aan de slag bij Anderlecht. In een goed gesprek met de directie van Anderlecht werden de plooien gladgestreken, maar ook de puntjes op de i gezet. De aanvoerder van Anderlecht is weer inzetbaar en komt er vanaf zonder boete. In de zomer kan hij Anderlecht verlaten voor zes miljoen euro.

Lucas Biglia werd gisterochtend meteen in het bureau van Herman Van Holsbeeck ontboden. Daar werden de plooien gladgestreken, maar tegelijk werden enkele zaken ook duidelijk gesteld. Anderlecht aanvaardde formeel het doktersbriefje van Biglia en legde de Argentijn bijgevolg ook geen boete op voor onwettige afwezigheid. Het feit dat Biglia de voorbije zes jaar nooit eerder problemen veroorzaakte, speelde mee in die beslissing.

In het gesprek werd Biglia evenwel ook duidelijk gemaakt dat een herhaling van de gebeurtenissen van de voorbije weken niet aanvaard zou worden. Want ook al kon Biglia een doktersbriefje tot 20 januari voorleggen omwille van migraine, toch werd zijn afwezigheid op de stage in het Turkse Belek aangevoeld als een manier om druk uit te oefenen om onder de transferclausule van acht miljoen euro uit te geraken.

Interesse Fiorentina

Fiorentina is de enige club die de voorbije maanden concrete interesse toonde voor Biglia, maar ook de Italiaanse club was niet bereid om de contractueel bepaalde acht miljoen euro neer te leggen om de Argentijn deze winter binnen te halen. Mondeling had Anderlecht al de afspraak met Biglia dat hij in de zomer voor vijf miljoen euro weg zou mogen, maar gisteren werd dat bedrag toch weer opgetrokken tot zes miljoen euro. Zo werd Biglia toch een beetje gesanctioneerd voor zijn afwezigheid, al zal dat nooit met zoveel woorden gezegd worden.

Na de middag verspreidde Anderlecht een communiqué, met de volgende boodschap: "Gisterenavond keerde Lucas Biglia na ziekteverlof terug naar België. Vanmorgen was hij aanwezig op de club. De speler bevestigde tijdens het onderhoud dat hij ziek geweest is. Het bestuur neemt nota. Lucas Biglia neemt weer zijn plaats in de kleedkamer in en staat weer ter beschikking van de trainers van RSCA."

John van den Brom maakte er de voorbije weken geen geheim van dat hij zijn aanvoerder met open armen zou ontvangen. De coach is dan ook blij met de terugkeer van Biglia, die de voorbije maanden erg belangrijk was in zijn manier van voetballen. In de bekerwedstrijd tegen AA Gent - de enige match die Biglia uiteindelijk miste - bleek dat Anderlecht zonder de Argentijn moeilijk evenwicht vond op het middenveld.

Dat hij intussen ook Demy de Zeeuw ter beschikking heeft, is voor Van den Brom geen probleem. Met de Nederlander heeft Anderlecht voor volgend seizoen - en mits het betalen van een vastgelegde transfersom aan Spartak Moskou - mogelijk al de vervanger van Biglia in huis, maar de volgende maanden hoeven Biglia en De Zeeuw niet eens concurrenten van mekaar te zijn. De twee kunnen perfect samen ingezet worden met Praet. En zo zou Kljestan wel eens het kind van de rekening kunnen worden.

Ook bij zijn teamgenoten hoeft Biglia geen wrange gevoelens te vrezen. Vanuit de spelersgroep klonk de voorbije weken opvallend veel begrip voor de Argentijn. Een speler verwoordde dat zo: "Wat zouden wij tegen een terugkeer van Biglia hebben? Hij is een goeie speler die ons allemaal premies kan helpen bezorgen." Wellicht loopt Biglia er zaterdag al opnieuw bij op het veld van Lokeren.