Direct naar artikelinhoud

Apple Watch 'is groter succes dan iPhone'

Apple heeft al meer Apple Watches verkocht in de eerste negen weken na de lancering dan destijds het geval was bij de iPhone en iPad. Dat schrijft UK Business Insider. De Apple Watch doet het daarmee lang niet zo slecht als analisten dachten.

"Als we terugkijken naar gelijkaardige periodes voor de iPhone en iPad toen zij voor het eerst gelanceerd werden, zien we dat we nu meer Apple Watches hebben verkocht dan iPhones en iPads", zei Apple-CFO Luca Maestri aan persbureau Bloomberg. "We voelen ons erg goed over de start en zijn vooral blij met de reacties van de consumenten."

Apple doet het daarmee beter dan analisten dachten. Zo schatte researchfirma Slice Intelligence dat de bestellingen van de Apple Watch al na één week met 90 procent gekelderd waren.

Toen de iPad in april 2010 werd gelanceerd, waren er tegen het einde van het jaar 14,8 miljoen stuks van verkocht. Hoe het met de verkoopcijfers van de Apple Watch is gesteld, blijft echter een goed bewaard geheim. Apple weigert om de officiële verkoopcijfers van het slimme horloge vrij te geven, naar verluidt om de concurrentie geen wind in de zeilen te geven.

Apple heeft alleen algemene cijfers vrijgegeven, waarin onder meer ook de verkoop van iPods is opgenomen. Zo laat het bedrijf 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro) aan inkomsten optekenen. De opbrengsten van de Apple Watch zouden volgens Maestri verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de stijging met 952 miljoen dollar (870 miljoen euro) van dit kwartaal. De verkoop van de iPhone zou dan weer flink onder de verwachtingen blijven: in het derde kwartaal zouden er 'maar' 47,5 miljoen iPhones zijn verkocht in plaats van de verwachte 48,8 miljoen.

De aandelen van Apple zakten met meer dan 7 procent meteen na de bekendmaking van de cijfers.