© Shutterstock

Dit is de meest misleidende voeding van het jaar

Foodwatch, de Nederlandse voedselwaakhond reikt opnieuw een prijs uit voor het meest misleidende product dat in de winkelrekken ligt. Ze nomineren dus producten die gezonder aangeprezen worden dan ze eigenlijk zijn. Een interessante lijst, want heel wat waren zijn ook in onze winkels te vinden.

elvh

De Gouden Windei-verkiezing van Foodwatch is er vooral om 'misleiding' onder de aandacht te brengen en dus producten te viseren die consumenten in warenhuizen misleiden. De zeven producten die dit jaar genomineerd werden om hun onbetrouwbare marketing werden bekend gemaakt op de website.

Jumbo Volkoren KnäckebrödDit knäckebröd bevat heel weinig volkoren tarwemeel en daarnaast vooral veel bloem.

Red Bull Energy DrinkDit 'sportieve' energiedrankje is bijzonder onsportief en het wordt net afgeraden om dit te drinken tijdens het sporten.Optimel Griekse stijl yoghurt honing walnootDe yoghurt is niet Grieks, en je zal er geen honing of walnoot in vinden.Jupiler Alcoholvrij bierAlcoholvrij, maar er zit nog steeds 0.5 % alcohol in.

Healthy People blauwe bosbos en framboosHier zit 87% appel met druif in (in plaats van bosbes en framboos). Het drankje bevat ook meer suikers dan Coca Cola: 5,5 klontjes per glas.Aldi gedroogde kokosDit is geen superfood', maar vooral gesuikerde zetmeel-gelatine-blokjes met pakweg een derde kokosschaafsel.YumEarth Vitamin C dropsDit product bestaat uit 100% suikers. In plaats van op een vitamine knabbel je dus op een suikerklontje.

Het is al de zevende keer dat deze verkiezing wordt georganiseerd. Vorig jaar wonnen de gesuikerde cranberries van Albert Heijn. Een zogenaamde 'superfood', die voor 68% uit toegevoegde suikers bestaat en slechts voor 30 procent uit veenbessen.Op Foodwatch kan nog gestemd worden tot de laatste week van november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer