Direct naar artikelinhoud

'De Morgen' opnieuw sterkste stijger onder Vlaamse kranten

Brussel l De Vlaamse kwaliteitskranten hebben ook in het laatste kwartaal van 2007 de positieve trend van het voorbije jaar voortgezet. De Morgen kwam, in vergelijking met dezelfde periode het jaar voordien, als sterkste stijger van de Vlaamse krantenmarkt uit de bus met 4,2 procent meer verkochte exemplaren (56.144). De Standaard steeg 2,1 procent (90.328), De Tijd 1,6 procent (37.925). Ook in het derde kwartaal van 2007 was De Morgen al de sterkste stijger met 3,9 procent.

In het kamp van de populaire pers vielen klappen. Het Laatste Nieuws verloor in het laatste kwartaal 3 procent, Gazet van Antwerpen ruim 4 procent en Het Volk 6 procent.

Het Nieuwsblad kon in het laatste kwartaal voor het eerst in 2007 een positief resultaat voorleggen (1,5 procent). Over heel 2007 gemeten zaten, op een status-quo van Het Belang van Limburg na, echter alle populaire titels flink in de rode cijfers. Door dat verlies kromp de Vlaamse krantenmarkt vorig jaar met 2,9 procent.

In Franstalig België is de toestand vergelijkbaar. Daar kon enkel Le Soir (2,5 procent) een positief resultaat neerleggen in het vierde kwartaal. Geen enkele titel slaagde er echter in om het jaarresultaat positief te houden waardoor de markt verder afkalfde met 2,3 procent.

Door de sterke groei in het laatste kwartaal steeg de verkochte oplage van De Morgen in 2007 met 3,3 procent naar een gemiddelde van 52.742 exemplaren. De redactie van De Morgen wenst alle oude én nieuwe lezers van harte te danken voor het vertrouwen. Het sterkt ons alvast in onze overtuiging om door te gaan in de gekozen richting en om de krant dit jaar nog beter en rijker te maken.