Direct naar artikelinhoud

Google Street View brengt Stripmuseum in kaart

Het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal, ook bekend als het Belgisch Stripmuseum, zal vanaf eind dit jaar te bezichtigen zijn via Google Street View.

Voor zijn 25ste verjaardag wou het museum naar verluidt met iets speciaals uitpakken. Normaal gezien brengt Google Street View enkel straten in kaart, maar de robot doet nu ook musea en historische sites aan.

In Nederland kan men het Van Gogh Museum in Amsterdam al virtueel bezoeken. Ook de grachten van Amsterdam en de ruïnes van Pompeii zijn sinds kort online te zien.

De samenwerking tussen het Stripmuseum en Google Street View is een primeur voor België. Het Museum voor Schone Kunsten had wel al deelgenomen aan het Google Art Project, maar dat was beperkt tot het online zetten van tien schilderijen. En het bezoek via Google Street View van het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) reikt niet veel verder dan de ingang.

Het Stripmuseum herbergt de collecties van bekende Belgische striptekenaars zoals Marc Sleen, Hergé, Willy Vandersteen en Peyo.

Het Belgisch Stripmuseum is gehuisvest in een oud warenhuis in art-nouveaustijl, naar de hand van Victor Horta, te bezoeken in de Zandstraat 20, 1000 Brussel. Maar binnenkort dus ook vanuit uw zetel.

Meer info op www.stripmuseum.be