Direct naar artikelinhoud

De Bruyne heeft laatste match voor Genk gespeeld

Een fatale tik op de teen, een tweede, misschien ook nog een derde. Kevin De Bruyne (20) wist niet hoe hij die teenbreuk had opgelopen, maar het rotte gevoel bleef overheersen. Liever had hij op een andere manier afscheid genomen van Genk, van de Belgische velden ook. 'Het blijft jammer, maar ik kan er niets aan veranderen', zei De Bruyne.

Zijn afscheidstournee is voorbij: hem zien voetballen in het shirt van Racing Genk zullen we niet meer. Vandaag meldt Kevin De Bruyne zich weer aan het stadion van Racing Genk voor werkdag 1 na de teenbreuk. En of het pijn zal doen. De zware ontgoocheling probeert hij zoveel mogelijk naar de achtergrond te verdringen, maar ze is er wel degelijk. De vele schouderklopjes die dit weekend via alle kanalen binnenstroomden, deden hem deugd. Vriendin Caroline en zijn vrienden zorgden voor afleiding. "Maar ik voel me er nog altijd even slecht bij als vrijdag", meldde De Bruyne zaterdag. "Het blijft een serieuze opdoffer."

Enkele weken niet tegen een bal mogen trappen, is een marteling voor De Bruyne, zie het spelplezier dat van hem afdroop de voorbije weken. Graag, zo heeft hij genoeg benadrukt na zijn transfer naar Chelsea, had hij nog vijf keer geschitterd op de Belgische velden. Zijn adieu in schoonheid, met Gent-Genk op de laatste speeldag, als summum: het onderlinge duel tussen zijn eerste club in België versus voorlopig zijn laatste. Een afscheid van zijn clubs, voor de ogen van de vrienden, van al zijn familie. Al weken keek hij naar die speciale wedstrijd uit. "Het is nu jammer genoeg zo, maar ik kan er ook niks meer aan veranderen. Ik weet uit ervaring - ik brak in december al eens mijn kleinste teen - dat ik binnen vier tot zes weken weer zal kunnen trainen."

Revalidatie

Zijn focus verlegt hij nu naar zijn revalidatie. Maar veel zal dat de komende weken niet inhouden: hij moet vooral rusten en wordt zelfs niet dagelijks op de club verwacht. "Zijn teen is rechtgezet en gespalkt", zegt clubdokter Stijn Indeherberge. "Eerst moet dat bot weer aan elkaar groeien, voor hij iets kan doen."

Aan De Bruynes rechtervoet is momenteel weinig te zien. De Bruyne: "Wat tape en voor de rest niets. Ik heb mijn teen ook niet in de opwarming gebroken, zoals links en rechts gesuggereerd werd. Ik ben enkele weken geleden een teennagel kwijtgespeeld. Vandaar dat er al een teen ingetapet was."

Genk speelde het medische dossier van De Bruyne ondertussen door aan Chelsea. Het verwacht dat de speler zich eerstdaags in Londen moet melden, maar noch zijn zaakwaarnemer, noch De Bruyne waren daar gisteren vanop de hoogte. Indeherberge: "Ofwel zorgt Chelsea voor een schema om hem klaar te stomen voor volgend seizoen, ofwel doen wij dat."

Vaststaat dat De Bruyne straks de voorbereiding start bij Chelsea. In januari, bij het afhandelen van de laatste details, spraken beide partijen af dat de speler mee mocht op de tournee door de Verenigde Staten en dat Chelsea nadien een beslissing zou nemen over een mogelijke uitleenbeurt. Ondertussen meldden er zich bij zaakwaarnemer Patrick De Koster wel al enkele clubs, die De Bruyne straks van Chelsea willen huren.

"Maar ik heb hen doorgestuurd naar de mensen van Chelsea", zegt hij. "Wij gaan niet achter hun rug onderhandelen. Zij zijn nog altijd eigenaar." De Bruyne zelf maakt zich weinig zorgen. "Dat zien we dan wel. Eerst herstellen."