Direct naar artikelinhoud

Benteke scoort hattrick tegen Mignolet

VOETBAL - In de Engelse Premier League stonden gisteren de Belgen Benteke (Aston Villa) en Mignolet (Sunderland) tegenover elkaar. Villa kwam het halfuur op voorsprong met een streep van Vlaar, maar Rose trapte twee minuten later al de gelijkmaker binnen (1-1). Na een geweldige counter duwde Weimann op slag van rust de 2-1 binnen voor Aston Villa.

En dan was het Benteke-time. Eerst kopte hij een bal die van de vuisten van Mignolet botste in het lege doel. Vervolgens torende hij op een corner hoog boven en alles iedereen uit om zijn tweede in vier minuten binnen te koppen. Mignolet moest zich nog een vijfde en zesde keer omdraaien. Benteke maakte zijn hattrick (de eerste voor een Belg in de Engelse competitie) vol vanuit een schuine hoek, Agbonlahor maakte de afstraffing voor Sunderland compleet.

Benteke is met 18 goals meteen recordhouder bij zijn club.